Με κλείσιμο των σχολείων προειδοποιεί η Συνομοσπονδία Γονέων

ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Με αυστηρά μέτρα και συγκεκριμένα με κλείσιμο σχολείων απειλεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων, εάν δεν αναβληθεί για τρεις μήνες η ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των προνοιών για διαχωρισμό των Παγκύπριων Εξετάσεων και εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οργανωμένων Γονέων,

οι οποίοι πραγματοποίησαν Παγκύπρια Συνδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο για το εν λόγω ζήτημα, η αναβολή της ψήφισης κρίνεται αναγκαία για να δοθεί χρόνος στον διάλογο, ούτως ώστε να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στις υπό αναφορά νομοθεσίες.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, παρακαλείται το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των Γονέων και να προχωρήσει στην αναβολή της ψήφισης της Πρόνοιας για τις Εξετάσεις ανά Τετράμηνο και του Νομοσχεδίου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ούτως ώστε, μέσα από τον διάλογο που θα ακολουθήσει, να εισαχθούν οι ζητούμενες ασφαλιστικές διατάξεις, μέσω των οποίων θα ωφεληθούν τόσο τα παιδιά όσο και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι Οργανωμένοι Γονείς προτίθενται εντός της εβδομάδας και πριν από την ψήφιση των Νομοσχεδίων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών τους και του δημόσιου σχολείου. «Τα μέτρα αυτά θα είναι ουσιαστικά και δεν αποκλείεται το κλείσιμο των σχολείων, αν το Υπουργείο και η Βουλή συνεχίσουν να αγνοούν τη φωνή των Γονιών», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας καταληκτικά ότι οι γονείς ευελπιστούν όπως γίνει αποδεκτό το αίτημα και αποφευχθεί οποιαδήποτε αναστάτωση στα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα