Το πρώτο ISO 39001:2012 στην Kapnos Airport Shuttle

Για πρώτη φορά στην ιστορία των δημόσιων συγκοινωνιών του τόπου, κυπριακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης στόλου λεωφορείων εξυπηρέτησης του κοινού, κατάφερε να εξασφαλίσει διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό επιβεβαίωσης της ποιοτικής υπηρεσίας που προσφέρει.

Η εταιρεία KapnosAirportShuttle συγκεκριμένα, εξασφάλισε

πριν από λίγες μέρες το ISO 39001:2012. Είναι η μόνη εταιρεία στην Κύπρο στον τομέα των επιβατικών μεταφορών που καταφέρνει να πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο Πρότυπο Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας. Το ISO 39001:2012 παραχωρείται μετά από εξονυχιστικό και αυστηρό έλεγχο σε εταιρείες που ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού και στην εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «εργαλείο» με σκοπό την πρόληψη της εμφάνισης δυσάρεστων οδικών συμβάντων ή της μείωσης της βαρύτητας των συνεπειών τους, μέσα από ένα δομημένο πλαίσιο πολιτικής οδικής ασφάλειας.

ΠριναπότοISO 39001:2012 η εταιρεία KapnosAirportShuttle εξασφάλισε και το πιστοποιητικόISO 9001:2015: που αφορά τη διαχείριση της ποιότητας όπως και το ISO 1801:2008 / OHSAS 18001:2017 που καλύπτει θέματα διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2008 μια πορεία διαδικασιών με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό που διακινείται από και προς τα αεροδρόμια με λεωφορεία.

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών της εταιρείας για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, εντάσσεται και η διεξαγωγή σε ετήσια βάση έρευνας ανάμεσα στο επιβατικό της κοινό, προκειμένου να αξιοποιηθούν υποδείξεις επιβατών και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται.

Η τελευταία έρευνα που έγινε τον περασμένο μήνα (Ιούνιο 2017) με τη συμμετοχή 400 επιβατών, κατέδειξε ότι το 92% ήταν πλήρως ικανοποιημένο από την καθαριότητα και την άνεση που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις του σταθμού, από την υποδοχή του προσωπικού και τον επαγγελματισμό του, την άνεση και την καθαριότητα των λεωφορείων. Το ίδιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι επιβάτες και για τον επαγγελματισμό των οδηγών αλλά και για τη συχνότητα των δρομολογίων όπως και για την ακρίβεια στο χρόνο αναχώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία KapnosAirportShuttle, χωρίς κρατική χορηγία και εντελώς αυτοδύναμα, συνδέει καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως τη Λευκωσία και τη Λάρνακα με τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου. Επιπλέον πραγματοποιεί δρομολόγια που συνδέουν τα δύο αεροδρόμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα