Σύσκεψη αιρετών και βουλευτών για Προαναχωρησιακό- συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς

10:06 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσπάθεια να βγει το θέμα του Προαναχωρησιακού Κέντρου Προσφύγων και μεταναστών στο νησί, από την αδράνεια του τελευταίου καιρού θα επιχειρήσουν οι εκπρόσωποι της Χίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Για το σκοπό αυτό την επόμενη Πέμπτη, 27 Ιουλίου, θα υπάρξει συνάντηση με τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Προστασίας Πολίτη κ. Τόσκα και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα έτσι ώστε να εξεταστεί και το θέμα του προαναχωρησιακού αλλά και το μείζον της αποσυμφόρησης του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες.
Σε

σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη μαζί με το δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και τους βουλευτές Αντρέα Μιχαηλίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νότη Μηταράκη (ΝΔ), εξετάστηκαν οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί· διαπιστώνοντας ότι υπάρχει στασιμότητα στη δημιουργία του Κέντρου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν κάνει τη χαρτογράφηση του χώρου στο 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού και μένει στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη ως ο ενδιαφερόμενος φορέας να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες αποχαρακτηρισμού από πλευράς Δασαρχείου.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε προ ημερών με εκπρόσωπο του οργανισμού ESI (European Stability Initiative) που παρουσίασε πρόταση για κλείσιμο της Σούδας και που αναμένεται να ενημερώσει το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιουλίου 2017.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα