Σε βίντεο ψάχνει η ασφάλεια όσους βανδάλισαν την Ερμού


Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι και τα γύρω στενά, η αστυνομία ψάχνει τους δράστες των βανδαλισμών εμπορικών καταστημάτων το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και, μάλιστα, αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν οπτικό υλικό από κάμερες του κέντρου.

Η

διαδικασία θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ η ανάλυση και επεξεργασία των βίντεο αναμένεται να είναι χρονοβόρα. Οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών με απολογισμό πάνω από 60 σπασμένα καταστήματα σημειώθηκαν στο περιθώριο συγκέντρωσης στην πλατεία Μοναστηρακίου και πορείας στο κέντρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αποφυλάκιση της 29χρονης Ηριάννας Β.Λ.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος πάνω από 500 αναρχικοί, ενώ υπολογίζεται ότι στους βανδαλισμούς στον πεζόδρομο της Ερμού μετείχαν 100-150 άτομα. Παρότι υπήρχαν ενδείξεις ότι η συγκέντρωση ήταν «υψηλού κινδύνου», η αστυνομία δεν έλαβε επαρκή μέτρα και δεν κινητοποίησε ικανό αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να δράσουν ανενόχλητοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα