Το... πρόσημο της Σούπερ Λιγκ

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε.. ειδική διαδρομή ενός μήνα, και όσο και αν τα άστρα «δελεάζουν» το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που εξασφαλίζει το σημαντικότερο «καύσιμο» για κάθε νέα ομάδα. Τον χρόνο...

Είναι πραγματικά ιδιαίτερο το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Και το καταλαβαίνεις σε αποστολές σαν τη... σημερινή. Νοκ

άουτ ο Τσόρι με θλάση, έξω και ο Φουστέρ με ένα σφίξιμο. Ε, και λοιπόν; Θα παίξει ο Φορτούνης τον ρόλο του «δημιουργού». Και σαν τέταρτη πλέον ενναλακτική για αυτή την θέση (πίσω από τον φόρ) χώρεσε στην αποστολή ο Δημήτρης Κολοβός. Ένα παιδί 22χρονών, που μετρά 99 συμμετοχές, 22 γκολ και 8 ασίστ μόνο στην Σούπερ Λιγκ! Και που πιθανότατα σε όλες τις άλλες, ή τέλος πάντων στις περισσότερες ομάδες της χώρας θα ήταν από εκείνους που θα είχαν φανέλα βασικού.

Έχει πολύ καλό υλικό ο Ολυμπιακός. Και ποσότητα και ποιότητα. Και εκείνα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε κομμάτι του παζλ, που οι προπονητές λατρεύουν να διαθέτουν στις επιλογές τους. Ψηλούς, κοντούς, έμπειρους, μικρούς, γρήγορους, καλούς χειριστές της μπάλας, σκόρερ, δημιουργούς, παίκτες με ικανότητα στο ανασταλτικό κομμάτι. Τα παράδειγματα παιχνίδι με το παιχνίδι προφανώς και θα είναι περισσότερα. Εμφανίστηκε για παράδειγμα από... το πουθενά ο Σαλίνο την Τετάρτη σε ρόλο κεντρικού χαφ και ήταν εξαιρετικός. Μπηκε ο Κασάμι για πρώτη φορά στην εξίσωση και πέρασε σε τρεξίματα και τους συμπαίκτες του και τους αντιπάλους σταματώντας στα 11,5 χλμ.

Είναι τυχερός ο Μάρκο Σίλβα που διαθέτει ένα τέτοιο ρόστερ. Υλικό που δεν είχε ο Ζαρντίμ, που δεν είχε ο Μίτσελ πέρσι, που δεν είχε και ο Περέιρα. Και για τον Πορτογάλο όμως που σήμερα κρατά το τιμόνι, άλλο είναι το ζητούμενο. Ο χρόνος. Η υπομονή που μπορεί να επιδείξει ένας οργανισμός σαν τον Ολυμπιακό ώστε αυτό το υλικό να βρει ταυτότητα, ρόλους, ρυθμό. Να γίνει ομάδα. Και τον χρόνο στην Ελλάδα, δυστυχώς τον δίνουν αποκλειστικά και μόνο τα αποτελέσματα. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού ειδικά; Τα δίνει η Σούπερ Λιγκ.

Οι νίκες και η εικόνα. Αήττητος έφυγε ο Ζαρντίμ, και με 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για νέο συμβόλαιο μιλούσε μετά τη νίκη με την Ατλέτικο ο Μίτσελ, δεν τον... γλίτωσε όμως ούτε η επικράτηση επί της Γιουβέντους. Ακόμη και ο Περέιρα παρότι βρέθηκε μόλις για τρεις-τέσσερις μήνες με μια ομάδα που δεν ήταν δικιά του, αλλά παρά ταύτα πήρε το νταμπλ, είδε την πόρτα της εξόδου. Το αν την άνοιξε μόνος του, είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει.

Έχει έναν πολύ δύσκολο μήνα μπροστά του ο Ολυμπιακός. Λογικό και αναμενόμενο. Από τη στιγμή που μπήκε στο «δίπλο» ταμπλό με Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ. Σε διάστημα δηλαδή που αναγκαστικά προκύπτουν ματς κάθε τρεις μέρες, που τα ταξίδια είναι πολλά, που κουβαλάς πέρα από την κούραση και κάθε αποτέλεσμα σε μια σκυταλοδρομία από το προηγούμενο στο επόμενο. Συνηθισμένος ο νταμπλούχος σε αυτή την διαδικασία.

Υπάρχει όμως μια διαφορά σε σχέση με πέρσι και τέλος πάντων από τα συνηθισμένα. Και αυτή δεν τη βάζει στο τραπέζι, ούτε η Μπάγερν, ούτε η Άρσεναλ. Ούτε καν η νίκη της Ντιναμό επί των Άγγλων στην πρεμιέρα που έχει κάνει έναν όμιλο... άνω-κάτω από το πρώτο και όλας βράδυ. Τη διαφορά την κάνουν οι σφήνες Σούπερ Λιγκ που προκύπτουν ως τις 25 του Οκτώβρη.

Υπενθυμίζουμε: Ξάνθη (εκτός), ΠΑΣ (εντός) και μετά Άρσεναλ (29/9) και Τούμπα με ΠΑΟΚ (4/10). Διακοπή και έπειτα στο επόμενο «τρίγωνο»: Με ΑΕΚ εντός (λογικά Σάββατο 17/10), Ντιναμό στο Ζαγκρεμπ (20/10) και Ατρόμητο στο Περιστέρι (25/10). Τι έκανε πέρσι ο Ολυμπιακός σε αντίστοιχα ματς με αυτές τις ομάδες στο πρωτάθλημα και το κύπελλο έτσι για να χωρέσουμε και την ΑΕΚ; Ισοπαλίες εντός με ΠΑΣ (2-2), ΑΕΚ στο κύπελλο (1-1), εκτός με ΠΑΟΚ (0-0) και ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0).

Μόνο την Ξάνθη κέρδισε δηλαδή. Και αυτή σε ένα ματς «καθοριστικό» μιας και στην πρεμιέρα του Περέιρα (11/1) πέρασε για πρώτη φορά... μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα. Ακριβώς με τη λήξη του πρώτου γύρου. Γιατί η αναφορά στα περσινά; Διότι αποτελούν από μόνα τους επιχείρημα αναφορικά με τον συντελεστή δυσκολίας, των... εγχώριων. Και κατ επέκταση; Διότι η έδρα της Ξάνθης πέρσι αποτέλεσε «κλειδί» για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Άρα αυτομάτως το αυριανό ματσάκι παίρνει άλλο χαρακτήρα. Απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου που δεν έχει δεχθεί γκολ ως τώρα. Που σταμάτησε τον ΠΑΟΚ εκτός και την ΑΕΚ εντός.

Keywords
Τυχαία Θέματα