Υπέρ του ελέγχου των πυρηνικών του Ιράν η Κύπρος

Tην ικανοποίηση και υποστήριξη της Κύπρου για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε τo Ιράν με τους EU3+3 για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της χώρας εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων, κατά τις διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου - Ιράν που πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ του κ. Ζήνων και του Υφυπουργού Εξωτερικών του Ιράν Ebrahim Rahimpour.

Σύμφωνα με επίσημη

ανακοίνωση, ο κ. Ζήνων τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής της και αναμένει ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα είναι προς όφελος της σχέσης ΕΕ-Ιράν και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου-Ιράν, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στην Τεχεράνη τον περασμένο Ιανουάριο, και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού. Ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν για τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, όπως η κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, υπό το φως της δράσης του Ισλαμικού Κράτους.

"Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο κ. Ζήνων εξέφρασε την ικανοποίηση και την υποστήριξη της Κύπρου για τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε το Ιράν με τους EU3+3 για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής της και αναμένει ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα είναι προς όφελος της σχέσης ΕΕ-Ιράν και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής", προστίθεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα