Υπ. Εσωτερικών: Παράνομος διαμένοντας ο Ε/κ στην Επισκοπή

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ότι αφορά την προσπάθειά των αρχών για ανάκτηση τ/κ κατοικίας στην Επισκοπή Λεμεσού σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση, αναφέρει πως ο χρήστης διαμένει εκεί παράνομα και πως το Υπουργείο εξηύρε έγκαιρα κατάλληλη κατοικία για τις ανάγκες του εν λόγω πρόσφυγα, και το έθεσε υπόψη του εξίσου έγκαιρα, προκειμένου αυτός να υποβάλει σχετική αίτηση.

Αναφέρεται πως εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και παρά τις προσπάθειες του ΥΠΕΣ να

συνεννοηθεί μαζί του, το συγκεκριμένο άτομο εξακολουθεί να αρνείται κάθε είδους συνεργασία με τις Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται, ο χρήστης της εν λόγω κατοικίας είναι μονήρης και μετά το θάνατο των γονιών του διαμένει εκεί παράνομα . Την παρανομία αυτή ανακάλυψε το ΥΠΕΣ εκ των υστέρων, αφού ο παράνομος χρήστης δε ζήτησε ούτε πήρε έγκριση από την αρμόδια αρχή".

Σημειώνεται περαιτέρω ότι με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια, η συγκεκριμένη κατοικία, η οποία είναι δύο υπνοδωματίων, πρέπει να δοθεί για τις ανάγκες οικογένειας με παιδιά. Έχουν υποβληθεί πολλές αιτήσεις στο Υπουργείο, εδώ και καιρό, στο πλαίσιο αυτών των κριτηρίων για τη συγκεκριμένη κατοικία και επιλέγηκε ως δικαιούχος προσφυγική οικογένεια με παιδί, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής φύσεως, προστίθεται.

Σχετικά με τον Ε/κ διαμένοντα εκεί σημειώνεται πως υπέβαλε εκ των υστέρων αίτηση για χρήση της κατοικίας, κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας αρχής και αφού απεκαλύφθη η παρανομία.

Το ΥΠΕΣ βεβαιώνει ότι εξηύρε έγκαιρα κατάλληλη κατοικία για τις ανάγκες του εν λόγω πρόσφυγα– η οποία εξακολουθεί να είναι στη διάθεση του - και το έθεσε υπόψη του – εξίσου έγκαιρα - για να υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα