Το «όραμα» του Προέδρου της ΟΕΒ

Από σοβαρούς επιχειρηματίες αναμένει κανείς σοβαρές και μετρημένες δημόσιες τοποθετήσεις. Δεν περιμένει μικροκομματική προπαγάνδα ούτε και υπερφίαλες δηλώσεις στο μύλο της προπαγάνδας. Αυτά τα κάνουν (καλύτερα) τα κομματικά κύμβαλα.

Ακόμα και στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του κρατικοδίαιτου επιχειρείν -όπου όλα επιτρέπονται– υπάρχουν και όρια. Όρια στη φλυαρία και στην ακατάσχετη μπουρδολογία.

Από τον πρόεδρο της ΟΕΒ αναμένει κανείς να τηρεί τουλάχιστον τα προσχήματα. Δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό

του. Προφανώς είχε την ανοχή, αν όχι τις ευλογίες των μελών της ΟΕΒ και πήγε στο ξενοδοχείο Merit στα κατεχόμενα για να μιλήσει για «το ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας στην εξεύρεση λύσης».

Το αμίμητο που φέρεται να είπε είναι ότι «η Κύπρος μπορεί να γίνει για την Τουρκία ότι και το Χονγκ Κονγκ για την Κίνα»! Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Κύπρος είναι ήδη ένα επιχειρηματικό κέντρο και έχει έντονα ανεπτυγμένες σχέσεις με πολλές χώρες».

Δηλαδή το όραμα του Προέδρου της ΟΕΒ είναι η Κύπρος να γίνει «με μια λύση» προτεκτοράτο της Τουρκίας, όπως είναι το Χονγκ-Κονγκ για την Κίνα. Αν είναι με τέτοια μυαλά που ερμηνεύει και την επιθυμία της Τουρκίας για λύση και το οικονομικό μπουμ που θα προκύψει από μια λύση που δεν είδε, δεν διάβασε και δεν ξέρει, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ΑΝΟΙΚΟΝΟΜΗΤΗ και πέρα για πέρα φαιδρή ανάλυση.

Πιο φαιδρή και από την περιβόητη δήλωση Αναστασιάδη ότι «με μια λύση του Κυπριακού το ΑΕΠ της Κύπρου θα διπλασιαστεί σε 20 χρόνια»!

Σκεφτείτε δηλαδή τι (ανέκδοτα) έχουμε ν’ ακούσουμε τους επόμενους μήνες για τις… Ηνωμένες Κυπριακές Πολιτείες του Χονγκ Κονγκ!

[email protected]

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα