Οι εκκωφαντικές ιαχές και οι άναρθρες κραυγές Κάρογιαν

Το άρθρο, που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο κ. Μάριος Κάρογιαν με τίτλο «Το ΔΗΚΟ δεν είναι ιαχές και κραυγές» είναι το ίδιο γεμάτο ιαχές και κραυγές.

Σκοπό έχουν να ενισχύσουν τις ιαχές και τις κραυγές των στρατευμένων υποστηρικτών της πολιτικής Αναστασιάδη και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για το επερχόμενο σχέδιο, που κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να πλασάρουν στον κυπριακό λαό. Πρέπει αυτή το σχέδιο να το πουλήσουν στο λαό, όπως άλλωστε ήταν και η γνώμη του εκ των απορρήτων φίλου του κ. Καρογιάν, του αλήστου

μνήμης, απαράδεκτου κ. Ντάουνερ. Θυμάστε ότι από τότε ο κ. Κάρογιαν είχε αναλάβει να πλασάρει και να υποστηρίξει, μέσα στο ΔΗΚΟ, το σχέδιο που απεργαζόταν ο κ. Ντάουνερ,

Διάβασα όλο το άρθρο του κ. Κάρογιαν με προσοχή. Ματαιοπονούσα προσπαθώντας, εκτός από τις κραυγές και τις ιαχές να διαβάσω και κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα ή έστω κάποιο γεγονός που να δείχνει ότι όντως η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ ενεργεί «με ύφος και ήθος που προκαλεί απογοήτευση». Ανέμενα να διαβάσω έστω κι ένα επιχείρημα που να δείχνει ότι «ο λόγος που συχνά χαρακτηρίζει τις πολιτικές παρεμβάσεις του σημερινού ηγετικού καθεστώτος του ΔΗ.ΚΟ. ουδόλως συνάδει με το διαχρονικό ύφος και ήθος του ΔΗΚΟ». Και αφού ο κ. Καρογιάν έβγαλε μόνο ιαχές και κραυγές, χωρίς επιχείρημα ή αναφορά σε απόψεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, κατέληξε γράφοντας το αμίμητο, ότι τάχατες επωδός όλων των δηλώσεων του ΔΗΚΟ είναι πως «αποκλείεται να δεχθεί λύση του Κυπριακού, αν η λύση δεν προνοεί και την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης».

Ανέμενα, κ. Κάρογιαν, να μας παρουσιάσετε «τα ψεύδη και τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, που με ιδιαίτερη ικανότητα διαστρεβλώνει και παραπλανεί». Αντί τούτου, κραυγάζοντας και φωνασκώντας, μας είπατε με τη μαεστρική αοριστολογία που σας χαρακτηρίζει, ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος οδηγεί το σκάφος του ΔΗΚΟ «σε αχαρτογράφητα νερά και σε φουρτουνιασμένα πολιτικά πελάγη».

Το ΔΗΚΟ έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του ανυπότακτου Μακάριου για αποτροπή απαράδεκτης λύσης στο Κυπριακό. Αυτός ήταν και ο κύριος σκοπός της ίδρυσής του, που τον υπηρέτησαν με συνέπεια οι ιστορικοί ηγέτες Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτή είναι η ευθύνη και η διαχρονική συνέπεια του ΔΗΚΟ και των ηγετών του. Είναι και καθορισμένη και καθαρή και χαρτογραφημένη. Η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ ακολουθεί αυτές τις αρχές και έχει την ίδια συνέπεια στους στόχους και τις επιδιώξεις της.

Αντίθετα, είστε εσείς που οδηγήσατε το ΔΗΚΟ σε αχαρτογράφητα νερά και σε φουρτουνιασμένα πολιτικά πελάγη, αλλάζοντας το χαρακτήρα και τη διαχρονική πολιτική του ΔΗΚΟ για χάρη της δικής τους καρέκλας. Εσείς και ο στενός περίγυρός σας, κ. Κάρογιαν. Γι’ αυτό, χωρίς περιστροφές, χωρίς ύβρεις, χωρίς κραυγές και ιαχές, αλλά ευθέως και ευθαρσώς σας πληροφορώ ότι ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος σας καταδικάζει καθημερινώς επειδή:

Καταπατήσατε τις αρχές του ΔΗΚΟ, όταν μετά τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ της 23ης Μαΐου 2008, συνεχίζατε να στηρίζετε το Δημήτρη Χριστόφια στις γενναιόδωρες προσφορές του προς τον κ. Ταλάτ. Τον εγκαταλείψατε μόνο όταν ο ίδιος αυτοβυθίστηκε στην ανυπαρξία του και εσείς ως μαέστρος του καιροσκοπισμού αναζητήσατε την επόμενη εξέδρα νικητή.Κατηγορούσατε στελέχη και συνωμοτούσατε με τον κ. Ντάουνερ για την υπόσκαψη τους.Τορπιλίσατε την επιχειρούμενη συνεργασία των κεντρώων δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές του 2013, επειδή αντιληφθήκατε ότι δεν θα ελέγχατε τον κοινό υποψήφιο και δεν θα μπορούσατε να μοιράζετε καρέκλες και λογής-λογής εξυπηρετήσεις.Προδώσατε τις αρχές του ΔΗΚΟ όταν το 2013 παρασύρατε το ΔΗΚΟ με τις γνωστές σας μεθόδους στο άρμα του ΔΗΣΥ και υποστηρίξατε τον πρώτο υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, το μεγαλύτερο υβριστή του Εθνάρχη Μακαρίου και το φανατικότερο συνήγορο της ΕΟΚΑ Β’.Προσπαθήσατε να μετατρέψετε το ΔΗΚΟ σε μικρομάγαζο του ΔΗΣΥ. Είναι γεγονός ότι πήρατε ανταλλάγματα, όχι στο Κυπριακό αλλά στους διορισμούς των φίλων σαςΣυνεχίζετε να υποστηρίζετε τις προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν. Είμαι βέβαιος ότι τα ανταλλάγματα σε καρέκλες θα είναι αρκούντως ικανοποιητικά, όπως συνέβηκε και με τις εκλογές του 2013.

Είναι γεγονός πάντως ότι εσείς ταξιδεύετε ανέμελα στα χαρτογραφημένα νερά του σχεδίου Ανάν και στα γαληνεμένα πολικά πελάγη της αντιπαροχής, στην οποία ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχθηκε πολύ γενναιόδωρος. Οι καρέκλες να είναι γερές και κράτος είστε άξιοι να δημιουργήσετε νέο… Αρκεί να έχει καρέκλες. Πολλές καρέκλες.

O Πέτρος Θ. Παντελίδης είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα