Το Κυπριακό συζήτησε ο Συλλούρης με Phosa και Meyer

Το Κυπριακό και τη συμφιλιωτική διαδικασία στη Νότια Αφρική συζήτησε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, με τον υποψήφιο για την προεδρία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), πρώην βουλευτή, Mathews Phosa και τον πρώην Υπουργό Άμυνας και Υπουργό Συνταγματικών Θεμάτων της Νότιας Αφρικής Roelf Meyer.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,

οι κ. Phosa και Meyer επισκέπτονται την Κύπρο ως προσκεκλημένοι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) για να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις με θέμα «Διαδικασίες επίλυσης συγκρούσεων και καλές πρακτικές».

Τους δύο Νοτιοαφρικανούς πολιτικούς συνόδευαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Τορναρίτης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» Καίτη Κληρίδου και άλλοι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και οι προοπτικές επίλυσής του. Ακολούθως, οι κ. Meyer και Phosa μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμφιλιωτική διαδικασία στη Νότια Αφρική, ιδιαίτερα μετά τη λήξη του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ. Συζητήθηκε, τέλος, η παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Νότιο Αφρική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα