Επ. Παπαδόπουλου: Η κυβέρνηση καταρράκωσε ακόμη έναν θεσμό

Σε δήλωση η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, Άννα Κουκκίδη- Προκοπίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαρροής θεμάτων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη καταρράκωσε ακόμη έναν θεσμό.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την προχειρότητά της, την ανευθυνότητά της, την ασυνέπειά της και την επιπολαιότητά της, κατάφερε να καταρρακώσει ακόμη έναν θεσμό.

Η διαρροή των θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας,

λίγες ώρες πριν τις προγραμματισμένες εξετάσεις για τον καταρτισμό του καταλόγου διορισίμων στα πλαίσια του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το θεσμό των εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, τραγικό είναι και το γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει μια διαδικασία, μολονότι υπήρχε επαρκής χρόνος.

Αναμένουμε το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας και συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς και το γιατί δόθηκαν εκ των προτέρων τα θέματα σε λειτουργούς του υπουργείου Παιδείας, που είχε ως αποτέλεσμα την πρώιμη ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και συνεπώς την ακύρωση των εξετάσεων, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στο μεγάλο αριθμό των εξεταζομένων.

Δικαιολογημένα οι πεντέμισι χιλιάδες άνεργοι επιστήμονες αισθάνονται οργή και ανασφάλεια για το χθεσινό εξεταστικό φιάσκο, καθότι αμφισβητείται, πλέον το κύρος και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Tέλος δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την έλλειψη σοβαρότητας που επέδειξε σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος αβίαστα και εντελώς ατεκμηρίωτα έσπευσε να κάνει λόγο για σαμποτάζ!

Keywords
Τυχαία Θέματα