Το ΔΗΚΟ επέδωσε προτάσεις για την ανάπτυξη

ΤΙΣ προτάσεις του ΔΗΚΟ για την οικονομία και την ανάπτυξη υπέβαλε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ζητήσαμε τη συνάντηση για να παρουσιάσουμε στον Πρόεδρο τις προτάσεις μας για την οικονομία, για μια πραγματική ανάπτυξη και την άρση ορισμένων αδικιών που δυστυχώς επιβλήθηκαν στον λαό μας λόγω του μνημονίου», είπε, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ είναι στη

διάθεση της Κυβέρνησης για συζήτηση των προτάσεων, με στόχο να βρεθούν κοινές συνισταμένες που θα επιτρέψουν την πρόοδο και την έξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο.

Οι προτάσεις, είπε, αφορούν μεταξύ άλλων τη χρησιμοποίηση του 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια, για να αποζημιωθούν κάποιες ομάδες «που έχουν πληρώσει τα λάθη άλλων», όπως οι κάτοχοι των αξιογράφων, τα ταμεία συντάξεων, τα ταμεία προνοίας, οι κουρεμένοι Κύπριοι καταθέτες. Επίσης, είπε ότι εισηγήθηκαν όπως το 2% του προϋπολογισμού να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέχρις ότου η ανεργία κατεβεί κάτω από το 5%, να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και έχουν εισηγηθεί μια ενδιάμεση λύση στην απουσία της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, να δοθεί μια φορολογική απαλλαγή σε κάθε οικογένεια της τάξης των 5.000 ευρώ στο φορολογητέο εισόδημα, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως το βάρος για εκείνες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε, κατά τη συνάντηση συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάποιες από τις εισηγήσεις και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος πρότεινε όπως το ΔΗΚΟ συνεχίσει τη συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κάτι που ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα θα το επιδιώξει.

Σε σχέση με το Κυπριακό, είπε ότι έγινε μια ενημέρωση από τον Πρόεδρο και ότι ο ίδιος του επανέλαβε το αίτημα του ΔΗΚΟ για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «θεωρούμε ότι δεν είναι αποτελεσματικό να ενημερώνονται κατ' ιδίαν σε χωριστές συναντήσεις οι αρχηγοί των κομμάτων. Θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν μιας συλλογικής διαβούλευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα