Το αδιαχώρητο στο Τρόοδος

Η Αστυνομία βρισκόταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας
Για άμεση ενημέρωση όσον αφορά το οδικό δίκτυο, η Δύναμη καλούσε το κοινό να ψάχνει τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της, στις σελίδες της Αστυνομίας στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο Application

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες στο Τρόοδος, όπου εκατοντάδες Κύπριοι έσπευσαν να απολαύσουν τη λευκή μαγεία των χιονιών, με τους φίλους τους ή την οικογένειά τους. Λόγω παγετού που είχε σημειωθεί στο οδόστρωμα, η Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γύρω στις

6 χθες το πρωί, ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος ήταν ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς, ενώ προειδοποιούσε παράλληλα τους οδηγούς όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Άνοιξαν οι δρόμοι
Ακολούθως γύρω στις 12 το μεσημέρι με νέα ανακοίνωσή της, η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος ήταν ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Επίσης, λόγω του μεγάλου αριθμού εκδρομέων και της αυξημένης τροχαίας κίνησης, η Αστυνομία καλούσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, η Αστυνομία Κύπρου βρισκόταν επί ποδός και παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια προς το κοινό. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, όσοι προτίθεντο να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, καλούνταν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για άμεση ενημέρωση όσον αφορά το οδικό δίκτυο, η Αστυνομία καλούσε και καλεί το κοινό να ψάχνει για τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.police.gov.cy), στις σελίδες της Αστυνομίας στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Ο καιρός σήμερα
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα είναι µεταβλητοί 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ώς βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που θα εµφανίζονται από νωρίς το απόγευµα, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή τοπική παροδική χιονόπτωση στα ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέµπτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το τριήµερο.

Χθες στο εσωτερικό σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία με 14 βαθμούς και κατώτατη με 5 βαθμούς, 16 στους 7 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 με 6 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 με µείον 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου και σχηματίστηκε παγετός.

Keywords
Τυχαία Θέματα