Έξω απο Υπουργεία και Βουλή οι οδηγοί λεωφορείων "Ζήνων"

Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων στην εταιρεία "Ζήνων" κλιμακώνουν τα απεργιακά τους μέτρα μεταφέροντας την απεργία τους στη Λευκωσία. Η επ' αόριστον απεργία τους συμπληρώνει σήμερα μια βδομάδα.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναφορά από την 1η Ιανουαρίου 2016 της συλλογικής σύμβασης και των μισθών, που ίσχυαν πριν τις αποκοπές.

Oι οδηγοί λεωφορείων συγκεντρώθηκαν

έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό, Μάριο Δημητριάδη, για να του εξηγήσουν και προσωπικά τις θέσεις τους και να του επιδώσουν υπόμνημα.

Ακολούθως θα μεταβούν στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, για να ζητήσουν την παρέμβαση της Υπουργού, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Στη συνέχεια θα μεταβούν και στη Βουλή, όπου θα επιδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου.

Στις 11.45 θα παραστούν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, για να ενημερώσουν σχετικά τους βουλευτές. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί εκτάκτως με το θέμα και στη συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Υπουργός Μεταφορών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ζήνων και οι συντεχνίες των εργαζομένων.

Γενικότερα το σύστημα των δημοσίων μεταφορών αναμένεται να απασχολήσει σε μεταγενέστερο στάδιο και συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία θα κατέλθουν αύριο και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ΕΜΕΛ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» έχουν παρατραβήξει δήλωσε χθες ο Υπουργός Μεταφορών. Ο Μάριος Δημητριάδης τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη την παρούσα οικονομική πραγματικότητα και να γίνει σεβαστή η προσπάθεια, που καταβάλλεται για την αποτελεσματική ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα