Επέστρεψε εκεί που δοξάστηκε

ΑΕΛ
Ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο άνθρωπος που οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, παρουσιάζεται επίσημα σήμερα

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο αγαπημένος προπονητής των φίλων της ΑΕΛ, επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Τρία χρόνια, 3 μήνες και 17 ημέρες μετά το αναπάντεχο διαζύγιο (στις 21 Οκτωβρίου του 2012), ο άνθρωπος που οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, επέστρεψε. Ψες ο Κύπριος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους και σήμερα θα προπονήσει

για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές του.

Μαζί του επιστρέφει και όλο το τεχνικό του επιτελείο, ενώ κάποια στιγμή σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του. Ο κ. Χριστοδούλου θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΛ την Τετάρτη στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα. Μάλιστα χθες βρέθηκε στο Μακάρειο και παρακολούθησε τους «κυανόλευκους» στον αγώνα τους κόντρα στη Δόξα.

Ο κ. Χριστοδούλου κατά την προηγούμενη παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012, ενώ οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα στον τελικό του κυπέλλου την ίδια χρονιά, η οποία έγραψε ιστορία με την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Ουσιαστικά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής θα προσπαθήσει τη φετινή χρονιά να περισώσει ό,τι σώζεται και το καλοκαίρι θα αναλάβει την ευθύνη να δημιουργήσει μια νέα, ισχυρή ΑΕΛ, για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη-βόμβα δρομολογήθηκε το βράδυ του Σαββάτου αμέσως μετά την ήττα της ΑΕΛ από το Παραλίμνι, που τη διατηρεί στην επικίνδυνη ζώνη. Ο πρόεδρος Αντρέας Σοφοκλέους, που είχε διερευνήσει τις προθέσεις του πιο επιτυχημένου Κύπριου τεχνικού αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Χριστάκη Χριστοφόρου, αντιλαμβανόμενος ότι η ΑΕΛ με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο δεν βελτιώθηκε αισθητά και εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, επικοινώνησε ξανά με τον κ. Χριστοδούλου και αυτή τη φορά απέσπασε τη θετική του απάντηση. Μάλιστα, όπως και στην προηγούμενή του θητεία, ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ θα έχει τα πάντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπό την επίβλεψή του.

Η είδηση της επιστροφής του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο της ΑΕΛ, όπως ήταν λογικό, φυσικό και αναμενόμενο, σκόρπισε χαρά στους φίλους της λεμεσιανής ομάδας, που πάντα πίστευαν ότι μόνο με τον τεχνικό που οδήγησε την ομάδα τους στον τίτλο, η ΑΕΛ θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι τα social media πήραν φωτιά αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επιστροφής του.

Η προσοχή στον Απόλλωνα
Μπορεί η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα να παραπαίει και ο αγώνας του Σαββάτου με τη Δόξα να είναι τελικός, όμως για την ώρα θα πρέπει να περιμένει, αφού μεθαύριο η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου και οφείλει να παρουσιαστεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αν θέλει να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στον επαναληπτικό.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αναμένεται να αλλάξει και την ψυχολογία όλων στην ΑΕΛ (ποδοσφαιριστών και οπαδών), αφού αγωνιστικά με δύο μόλις προπονήσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν δραματικά τα πράγματα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου στη σημερινή προπόνηση θα δει μόλις τρία πρόσωπα από τον καιρό που ήταν στην ομάδα, τους Ντεγκρά, Αϊρόσα και Ελευθερίου. Να θυμίσουμε ότι ο Κύπριος τεχνικός ήταν στο Τσίρειο την περασμένη Δευτέρα στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα