Το AISC συνεχίζει τη συνεργασία του με το Stanford Uni

Οι μαθητές της Κύπρου έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια με τη μαθητική ομάδα του AISC

ΚΥΠΡΟΣ, 24 Ιανουαρίου, 2017: Το American International School in Cyprus (AISC), μέσω του μητρικού οργανισμού, Esol Education, δίνει για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία σε μαθητές της Κύπρου

να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές του AISC στο θερινό πρόγραμμα Pre-Collegiate International Institutes του Stanford, ένα πρόγραμμα κύρους, διάρκειας 2 εβδομάδων του Πανεπιστημίου του Stanford, το πανεπιστήμιο που κατατάχθηκε # 2 στον κόσμο από τον οργανισμό QS και # 3 στον κόσμο από τους Times Higher Education.

Το πρόγραμμα, που θα λάβει μέρος μεταξύ 8 και 20 Αυγούστου 2017, προσφέρει τη δυνατότητα σε εξαίρετους μαθητές ηλικίας 14-17 να ζήσουν την εμπειρία της φοιτητικής ζωής του Stanford και να έρθουν σε επαφή με υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μαθήματα, μια σειρά μαθημάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων καθώς και λάβουν μέρος σε εκδρομές. Η θεματολογία των μαθημάτων ποικίλει, από τις θετικές επιστήμες και τη μηχανολογία μέχρι τη γραφή και τις ανθρωπιστικές επιστήμες και περιλαμβάνουν θέματα και έννοιες όπως η δημιουργικότητα, η ηγεσία, το design-thinking, η επίλυση προβλημάτων και η επικοινωνία.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μοιραστούν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους με άλλους διεθνείς μαθητές και θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν και να επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές τους ενασχολήσεις. Οι μαθητές θα μάθουν επίσης για τη διαδικασία εισαγωγής στα κολλέγια των ΗΠΑ και για τους πόρους και τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στους διεθνείς μαθητές των πανεπιστήμιων των ΗΠΑ.

«Οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν μέρος μαζί με τη μαθητική ομάδα του AISC της Κύπρου καθώς και με μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της οικογένειας του Esol Education, στο Ντουμπάι, στο Άμπου Ντάμπι και στην Αίγυπτο, και θα ταξιδέψουν όλοι μαζί στην Καλιφόρνια με συνοδευόμενοι από μέλη του διδακτικού προσωπικού» δήλωσε η Δρ. Michelle Kleiss, διευθύντρια του AISC. «Οι μαθητές του AISC είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι να συμμετάσχουν σε ένα τόσο αυστηρό θερινό πρόγραμμα. Παράλληλα θα θέλαμε με ιδιαίτερη χαρά να προσκαλέσουμε ενδιαφερόμενους μαθητές από ιδιωτικά και δημοσία σχολεία από όλη την Κύπρο να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν και εκείνοι μέρος στο πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τα προσόντα τους και την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εισόδου.

Το AISC προσφέρει δυο υποτροφίες, ύψους €2625 η καθεμία, σε έναν μαθητή του AISC και σε ένα μαθητή της ευρύτερης μαθητικής κοινότητας της Κύπρου. Οι επιτυχόντες θα βραβευθούν τον Μάρτιο στα πλαίσια της τελικής επιλογής των συμμετεχόντων.

Ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Stanford, το AISC και ο οργανισμός Esol Education θα διεξάγουν τη διαδικασία επιλογής και εξέτασης όλων των αιτήσεων, οι οποίες οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν μια έκθεση, δείγματα ακαδημαϊκών εργασιών, συστάσεις από καθηγητές, σχολικές βαθμολογίες και αποτελέσματα τεστ εξωτερικών φορέων. Μπορεί επίσης να απαιτείται προσωπική συνέντευξη.

«Είναι τιμή μας που το Stanford επέλεξε να συνεργαστεί με το AISC και τον οργανισμό Esol Education για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Μια εκπληκτική ομάδα εκπροσώπησε την Κύπρο το 2016, και οι μαθητές μας επέστρεψαν γεμάτοι ενέργεια, ιδέες και έμπνευση για τα μελλοντικά τους σχέδια», πρόσθεσε η Dr. Kleiss. «Ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερους μαθητές να συμμετέχουν φέτος, εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευκαιρία για να ζήσουν την εμπειρία ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο".

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Πρόγραμμα: Εσωτερικό, θερινό πρόγραμμα διάρκειας δυο εβδομάδων στο Πανεπιστήμιο του Stanford στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια.

Περιεχόμενο: Μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου, εργαστήρια και workshops πάνω σε μια πληθώρα από θέματα του School of Humanities and Sciences, Engineering, Medicine and Business του Stanford

Ηλικίες: Ηλικίας 14 – 17

Ημερομηνίες: 8-20 Αυγούστου 2017

Κόστος: €5250

Προθεσμία: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε αίτηση, επισκεφτείτε το: www.esoleducation.com/stanford/

Keywords
Τυχαία Θέματα