Τ/κ Τύπος: Οι πρόωρες "εκλογές" και η επίσκεψη Γιλντιρίμ

Η απόφαση της ολομέλειας της “βουλής” να παραπεμφθεί προς συζήτηση στην “επιτροπή νομικών” το θέμα των πρόωρων παράνομων εκλογών, αλλά και η παράνομη επίσκεψη Τουρκές-Γιλντιρίμ στα κατεχόμενα, βρίσκονται στο επίκεντρο του Τ/κ Τύπου.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Περιθωριοποιήσαμε το κοκορέτσι”, αναφέρεται στις αντιδράσεις που δημιούργησε η απόφαση του “δημάρχου” κατεχόμενου Γκιόνελι να δώσει άδεια λειτουργίας σε εστιατόριο όπου φτιάχνεται και κοκορέτσι και γράφει ότι ο “δήμαρχος”

Αχμέτ Μπιναλί προέβη σε δηλώσεις επί του θέματος, λέγοντας ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να του παραχωρηθεί άδεια. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση “δικαστηρίου” στην υπόθεση που συγκλόνισε τα κατεχόμενα με τις παράνομες εκτρώσεις. Το “δικαστήριο”, στην πρώτη του απόφαση στην υπόθεση, καταδίκασε σε εννέα μήνες φυλάκισης μια εκ των μητέρων που έκαναν έκτρωση. Αλλού γράφει ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό Αλάσια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου ένας δάσκαλος επιτέθηκε και κτύπησε 11χρονο μαθητή.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Προδοσία”, αναφέρεται στην απόφαση της “κυβέρνησης” Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού Κόμματος, μετά από πρόταση του “υπουργού οικονομικών” Σερντάρ Ντενκτάς, να αντικατασταθεί η φωτογραφία σε γραμματόσημο των κατεχόμενων με τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της καταδικάζει την απόφαση αυτή και την χαρακτηρίζει “προδοσία”. Αλλού αναφέρεται στη στάση που διατηρεί ο “δήμαρχος” Γκιόνελι στο θέμα των αδειών λειτουργίας εστιατορίων, αφού επιμένει ότι για να δοθεί άδεια πρέπει να επιδεικνύεται και ο απαραίτητος χώρος στάθμευσης των πελατών. Αναφορά γίνεται και στη συζήτηση στη “βουλή” για τις πρόωρες παράνομες “εκλογές”, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην “επιτροπή νομικών”.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Παιχνίδι κατάντησε το θέμα των `εκλογών`”, αναφέρεται στο θέμα των πρόωρων παράνομων εκλογών και γράφει ότι το κάθε “κοινοβουλευτικό” κόμμα έχει την δική του πρόταση για την ημερομηνία των “εκλογών”, ενώ ο “πρωθυπουργός” παραμένει ουδέτερος, αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι “θα ψηφίσει όλες τις προτάσεις”. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση “δικαστηρίου” στην υπόθεση παράνομων εκτρώσεων. Η πρώτη απόφαση στην υπόθεση αφορά την καταδίκη σε εννέα μήνες φυλάκισης 29χρονης, η οποία κατά την 19η εβδομάδα κυήσεως αποφάσισε να προβεί σε έκτρωση. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αθλητικού χώρου “Ατατούρκ” στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι η κατάσταση τους είναι επικίνδυνη, ενώ γίνεται αναφορά και στην κατάσταση του γηπέδου, όπου σε κάποια σημεία έγινε καθίζηση του εδάφους, δημιουργώντας επικίνδυνες τρύπες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Ανησυχία για τον (ιό) Ζίκα”, αναφέρεται σε δηλώσεις μελών του τ/κ συνδέσμου βιολόγων στην εφημερίδα, οι οποίοι κάλεσαν τις “αρχές” να επιληφθούν θεμάτων όπως τα στάσιμα νερά σε οδούς, αλλά και προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα εν όψει και του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι τα στάσιμα νερά σε συνδυασμό με τη ζέστη αυξάνουν τις πιθανότητες ασθενειών όπως και του ιού Ζίκα. Γράφει, ακόμα, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει την πραγματοποίηση “εκλογών” στις 15 Απριλίου 2018, η “αντιπολίτευση” στις 2 Ιουλίου 2017, ενώ το “κυβερνών” κόμμα, Κόμμα Εθνικής Ενότητας, συμφωνεί και με τους δύο. Αλλού αναφέρεται στις παράνομες επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων, Μπιναλί Γιλτιρίμ και Τουγρούλ Τουρκές, στα κατεχόμενα, ενώ ο Τουρκές από σήμερα αρχίζει τις επαφές του.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Τελικά είναι ψεύτικο το “τολμήστε το”, αναφέρεται στο θέμα των πρόωρων παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα και στην επικείμενη συζήτηση στην “επιτροπή νομικών” και γράφει ότι ενώ ο “πρωθυπουργός” Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν σε προηγούμενες του δηλώσεις έλεγε “τολμήστε και παρουσιάστε μου σχετικά πρόταση και θα την ψηφίσω”, εντούτοις τώρα φαίνεται ότι οι δηλώσεις του δεν ανταποκρίνονται στη στάση του. Αλλού αναφέρει ότι και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Τουργρούλ Τουρκές, αλλά και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Γιλντιρίμ Μπιναλί αναμένεται να βρίσκονται στα κατεχόμενα για επαφές. Γράφει, ακόμα, ότι “δικαστήριο” στην κατεχόμενη Κερύνεια έκρινε ένοχη μια μητέρα, εκ των υπόπτων για παράνομες εκτρώσεις, και την καταδίκασε σε εννέα μήνες φυλάκιση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα