Αμερικανός υπουργός δηλώνει ότι οι σκλάβοι «ήταν και αυτοί μετανάστες»!

10:16 7/3/2017 - Πηγή: Protagon

Με μια πρωτότυπη θεωρία, που κατάφερε να μπλέξει με κάποιο τρόπο και το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έκανε την πρώτη εμφάνισή του στα νέα του καθήκοντα ο υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ Μπεν Κάρσον. Ναι, αυτός που διεκδικούσε με αξιώσεις το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών προτού ηττηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κάρσον,

αφροαμερικανός και ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι οι μαύροι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν κατά εκατομμύρια από την Αφρική στην Αμερική στον 17ο και 18ο αιώνα ήταν και αυτοί ένα είδος μετανάστη με το όνειρο να ζήσουν τα παιδιά τους σε μια καλύτερη χώρα!

Μιλώντας τη Δευτέρα στο προσωπικό του υπουργείου, ο Κάρσον τους εξήγησε η Αμερική είναι «μια χώρα ονείρων και ευκαιριών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «υπήρχαν άλλοι μετανάστες που ήλθαν εδώ σκλάβοι στα αμπάρια των πλοίων και δούλεψαν ακόμη περισσότερο και ακόμη πιο σκληρά για λιγότερα. Αλλά και αυτοί είχαν ένα όνειρο ότι μια ημέρα οι γιοι και οι κόρες τους, τα εγγόνια και οι εγγονές και τα δισέγγονα και οι δισεγγονές μπορεί να αναζητήσουν την ευημερία και τη χαρά σε αυτήν τη γη».

Ο Guardian, πέρα από το προφανές ότι οι σκλάβοι δεν ήταν μετανάστες που φεύγουν με τη θέλησή τους για μια καλύτερη ζωή αλλού, σημειώνει ότι λιγότερο από το 10% των αφρικανών θυμάτων δουλείας μεταφέρθηκε στις σημερινές ΗΠΑ. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι μέσα σε οικτρές συνθήκες στην Καραϊβική και στη Νότια Αμερική.

Σε άλλα σχόλια ,για το πώς θα διοικήσει το υπουργείο, είπε ότι «δεν θα κάνει χάρες σε κανένα, τίποτα έξτρα για κανένα, πλήρη ισότητα για όλους, όπως είχαν κατά νου οι ιδρυτές αυτού του έθνους». Και αυτό καταγράφεται σαν ιστορικά άστοχο σχόλιο, καθώς ακόμα και την εποχή των ιδρυτών οι Αφροαμερικανοί και γενικά οι μη λευκοί κάτοικοι της χώρας δεν είχαν ίσα δικαιώματα.

Ο Κάρσον, ο οποίος είναι νευροχειρουργός με ειδίκευση στις επεμβάσεις στα παιδιά, είχε διεκδικήσει και αυτός το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις περσινές εκλογές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, πριν εγκαταλείψει μπροστά στον οδοστρωτήρα της υποψηφιότητας Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του παρά το ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια πείρα σε θέματα στέγασης και ανάπτυξης.

Τα σχόλια του υπουργού έγιναν δεκτά τουλάχιστον με θυμηδία και χλεύη από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Αργότερα και ο ίδιος ανακάλεσε και, σε ανάρτηση στο Facebook, διευκρίνισε ότι η αφήγηση για τους σκλάβους και η αφήγηση για τους μετανάστες «είναι δύο πράγματα που δεν πρέπει να συγχέονται».

The post Αμερικανός υπουργός δηλώνει ότι οι σκλάβοι «ήταν και αυτοί μετανάστες»! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα