Αντώνης Φανιέρος – Η πολυσυζητημένη ζωή κι ο «μύθος»

Ήταν από τις προσωπικότητες που συζητήθηκαν όσο λίγες, κατά την ταραχώδη ζωή στην δεκαετία του 1990. Ο πόλεμος των φατριών και τα «ξεκαθαρίσματα» της νύχτας, μονοπώλησαν την κοινή γνώμη.

Ο Αντώνης Φανιέρος, απεβίωσε την Δευτέρα 6 Μαρτίου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο γνωστός Λαρνακέας επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική στην Λευκωσία τα τελευταία δυο 24ωρο. Είχε προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη.
Ο Αντώνης Φανιέρος τον Μάιο του 1997 πέφτει θύμα δολοφονικής απόπειρας, έξω από την λέσχη του στην Λάρνακα.

Οι δράστες που επέβαιναν σε

μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Οι Κολοσσιάτες αδελφοί, Χαράλαμπος και Ανδρέας Αεροπόρος συλλαμβάνονται ως ύποπτοι. Οδηγός της μοτοσικλέτας κατονομάζεται ο Τάσος Σιμιλίδης. «Εγκέφαλοι» της επίθεσης κατά του Φανιέρου σύμφωνα με τον Σιμιλλίδη κατονομάζονται οι Αεροπόροι.

Δείτε εδώ: Απεβίωσε ο Αντώνης Φανιέρος

Οι Αεροπόροι αθωώνονται και ο Σιμιλλίδης τον Ιανουάριο του 2010 παραπέμπεται σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου. Ο 41χρονος, που είχε διαφύγει στο εξωτερικό, θεωρείται ύποπτος για την συνωμοσία για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Αντώνη Φανιέρου στη Λάρνακα. Στην συνέχεια όμως επέστρεψε, καθώς ήταν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη δίκη των Aεροπόρων και παραδόθηκε στις Αρχές.

Το άγνωστο πρόσωπό του Αντώνη Φανιέρου και η εμπλοκή με την πολιτική

O Αντώνης Φανιέρος νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες σε Νοσοκομεία της πρωτεύουσας, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του. Αρκετές φορές δεν δίστασε εκεί, να βοηθήσει ανθρώπους που νοσηλεύονταν. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι φορές ειδικά τα προηγούμενα χρόνια όπου αρκετοί συνάνθρωποί μας πλήγηκαν από την οικονομική κρίση, που βοηθήθηκαν οικονομικά από τον γνωστό επιχειρηματία της Λάρνακας. Με παρεμβάσεις του δημόσιες αλλά και ιδιωτικές ο 72χρονος αποθανών στήριξε οικονομικά αρκετούς συμπολίτες μας.

Στην Λάρνακα εξάλλου ο Αντώνης Φανιέρος διατηρούσε μεγάλο οίκο ευγηρίας, στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.
Εντύπωση προκάλεσε και έντονες συζητήσεις ακόμη κατά την περίοδο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών όπου ακουγόταν έντονα το όνομα του Αντώνη Φανιέρου ως υποψηφίου.

Ο Αντώνης Φανιέρος αποτάθηκε στην Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας. Συγκεκριμένα, καταχώρησε μέσω δικηγορικού γραφείου αίτηση αποκατάστασης καταδικασθέντος. Η εν λόγω αίτηση , βασίζεται στον περί Αποκαταστάσεως Καταδικασθέντων Νόμο του 1981 (70/1981), και αφορά αδίκημα για το οποίο ο αιτητής καταδικάστηκε στις 5 Ιουνίου 1986 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
Εξάλλου, το Επαρχιακό Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα του γνωστού επιχειρηματία, κρίνοντας ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει το αίτημα του.

Δείτε εδώ τι δήλωνε για το εν λόγω περιστατικό τότε στο SigmaLive ο Αντώνης Φανιέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα