Τηρούν τον "νόμο" της σιωπής οι "4" για το μακελειό

"Τον όρκο της σιωπής", φέρεται να έδωσαν οι τέσσερις εκ των υπόπτων για το φονικό στην Αγία Νάπα. Οι ύποπτοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν εκ νέου σήμερα στο Δικαστήριο όπου και ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους, φέρονται να μην συνεργάζονται με τις ανακριτικές αρχές.

Πρόκειται για τους Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένη, Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη νυκτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα, Σοφία Γρηγορίου, σύντροφο του Μπένη και τον Σέρβο φρουρό του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη.

Ο Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένης, το πρόσωπο το οποίο φέρεται να μεσολάβησε για τη μετάβαση των εκτελεστών

στην Κύπρο και να τους προμήθευσε με όπλα, επικαλέστηκε ενώπιον των ανακριτών "το δικαίωμα της σιωπής", ενώ η 29 χρονη σύντροφος του επίσης ύποπτη στην υπόθεση φέρεται να δήλωσε πως ότι έχει να πει θα το πει στο Δικαστήριο.

Στην ίδια γειτονιά Μπένης και εκτελεστής

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο Αλβανός εκτελεστής στη Λεμεσό, ενοικιάστηκε από τον Μάριο Χριστοδούλου (Μπένη). Το ίδιο διάστημα, ο Μπένη ενοικίασε και διέμενε με τη σύντροφο του σε διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Όπως προκύπτει από μαρτυρία, πριν τη διάπραξη των φόνων, οι δύο εκτελεστές, ο καταζητούμενος Αλβανός και ο νεκρός συνεργάτης του, διέμεναν στην Αγία Νάπα σε διαμέρισμα στο οποίο διαμένει, επίσης, υπάλληλος του ύποπτου Παναγιώτη Πένταυκα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μαρτυρία τα κλειδιά του διαμερίσματος παρέδωσε ο ίδιος ο Πένταυκας στους εκτελεστές.

Από τις έρευνες των αστυνομικών σταθμών, ο Πένταυκας, φέρεται να διασυνδέεται και με άλλο τρόπο στην υπόθεση. Εγγεγραμμένο στην κατοχή του βρέθηκε να είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε τη νύχτα του φονικού για να δείξει τη διαδρομή διαφυγής των δραστών.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φυγάδευση του Αλβανού καταζητούμενων και των συνεργατών του, ανήκει στη σύντροφο του Μπένη, Σοφία Γρηγορίου.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για εντοπισμό του Αλβανού εκτελεστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα