ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Mε κάθε λαμπρότητα πραγματοποίηθηκε χθες η γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της ΚΟΠ, παρουσία όλης της οικογένειας του ποδοσφαίρου και επίτιμων καλεσμένων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια σε όλους, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Τιμούμε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι αρχές και οι αξίες του ποδοσφαίρου είναι διαχρονικές. Όσο σημαντικός είναι ο πρωταθλητής είναι και ο δευτεραθλητής. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα είχαμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Το

πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό. Μόλις στην προτελευταία αγωνιστική ξεκαθάρισαν ο πρωταθλητής και η υποβάθμιση. Είχαμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το πρωτάθλημα των 14 ομάδων δεν μείωσε τον ανταγωνισμό. Με τη νέα χρονιά ολοκληρώνεται η μεταβατική περίοδος και επιστρέφουμε στις 12 ομάδες.

Τα στημένα δεν είναι κυπριακό πρόβλημα και η ΚΟΠ δεν έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Εφαρμόζουμε τα αυστηρά μέτρα που επιβάλαμε. Έχουμε την αποφασιστικότητα να αντιμετώπισουμε το φαινόμενο των φακέλων. Είναι μηδενική η ανοχή μας σε ύποπτα παιχνίδια. Στο ξεκίνημα της χρονιάς φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετά τα μέτρα που πήραμε μέχρι τότε.

Σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ πήραμε πιο αυστηρά μέτρα. Εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα τα μέτρα, παρά τις απόψεις κάποιων ότι δεν θα αντέχαμε την πίεση. Μειώθηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε το φαινόμενο με τους ύποπτους αγώνες. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφή».

Οι βραβεύσεις
Στον ΑΠΟΕΛ απονεμήθηκε το τρόπαιο του πρωταθλήματος Cyta. Επίσης οι «γαλαζοκίτρινοι» βραβεύτηκαν ως η καλύτερη επιθετική γραμμή με 77 τέρματα. «Τα πέντε συνεχόμενα και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες αποδεικνύουν πόσο σκληρά δουλεύουμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ελπίζω η τύχη στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι με το μέρος μας, να κάνουμε καλές μετεγγραφές, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο», η τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη.

Ύστερα από ψηφοφορία των προπονητών Α' κατηγορίας, ο Σωφρόνης Αυγουστή έλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητής της χρονιάς. «Από τη στιγμή που με ψήφισαν οι πιο καταξιωμένοι προπονητές στην Κύπρο, αυτό μου δίνει ευθύνες. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Την Τετάρτη δεν θα είμαι το ίδιο όπως είμαι τώρα», ήταν τα λόγια του κορυφαίου προπονητή.

Ο Πιέρος Σωτηρίου παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα ήμουν εδώ απόψε», δήλωσε ο Σωτηρίου. Ο Νικόλας Ιωάννου του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Ο Δημήτρης Χριστοφή, μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού μας προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου, αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 - 2017. «Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την επιλογή. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλος συμπαίκτης μου. Η Εθνική είναι σαν οικογένειά μου. Όσες ομάδες κι αν αλλάξεις, Εθνική δεν αλλάζεις», τόνισε ο Δημήτρης Χριστοφή.

Βραβεύτηκε και το πρώτο «κανόνι» για την περίοδο 2016-2017, ο Ματ Νταρμπισάιρ της Ομόνοιας, ο οποίος σημείωσε 24 τέρματα. «Είναι φανταστικό για μένα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την Ομόνοια και τους συμπαίκτες μου γι' αυτό το επίτευγμα», ανέφερε ο επιθετικός της Ομόνοιας.

Η ΚΟΠ βράβευσε επίσης τον Λούκα Σωτηρίου ως τον διαιτητή της χρονιάς και τον Ανδρέα Π. Ανδρέου ως τον βοηθό διαιτητή της χρονιάς. Καλύτερο τέρμα ψηφίστηκε αυτό του Σιβού στο παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Ερμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα