Ανόρθωση: Ο Λέβι θέλει μέχρι τέλος Ιουνίου…

Επιτέλους έφυγε και μακάρι να μην ξανάρθει μια τέτοια χρονιά. Πλέον στην Ανόρθωση όλοι σκέφτονται μόνο την επόμενη ημέρα. Η τραγική ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε και το μέλημα όλων είναι παρόμοιες να μην εμφανιστούν ξανά.

Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά δεν ξεκίνησε χθες, αλλά εδώ και αρκετό διάστημα. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η «Κυρία» ήταν εκτός στόχων ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και ξεκάθαρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό της.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή και ο προπονητής Ρόνι Λέβι

πλέον έχουν ενώπιόν τους ένα δύσκολο εγχείρημα, τη δημιουργία της ομάδας εκείνης που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες διοργανώσεις της νέας χρονιάς πετυχαίνοντας διάκριση.

Ο Ισραηλινός προπονητής θα επιδιώξει μέχρι το τέλος Ιουνίου κατά 90% να έχει ολοκληρωμένο το ρόστερ του για τη νέα χρονιά. Την περίοδο εκείνη θα αρχίσει και την προετοιμασία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Θα το πράξει αυτό γιατί θα είναι μια νέα ομάδα, η οποία θέλει χρόνο μέχρι να μονταριστεί. Πρόθεσή του επίσης είναι δώσει αρκετούς φιλικούς αγώνες, κάτι που θα βοηθήσει στην ετοιμότητα της ομάδας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται πως θα αποφασιστεί και το πού θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της η Ανόρθωση. Οι προτιμήσεις του Ρόνι Λέβι σε όσες ομάδες και αν εργάστηκε ήταν η Ολλανδία και η Αυστρία, ωστόσο φαντάζει δύσκολο η Ανόρθωση να πραγματοποιήσει σε μία από αυτές τις δύο χώρες την προετοιμασία της λόγω οικονομικού.

Μέχρι την Παρασκευή
Στο μεγάλο στοίχημα της δημιουργίας της νέας ομάδας, η διοίκηση Ανδρέα Παντελή έχει σύμμαχο τον χρόνο. Δεν υπάρχει βιασύνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινούνται για ενίσχυση. Κανείς ποδοσφαιριστής από το υφιστάμενο ρόστερ δεν έχει ειδοποιηθεί ακόμη για το αν βρίσκεται στο πλάνο του Λέβι για τη νέα χρονιά. Αυτό έχει εξήγηση. Πολλοί ποδοσφαιριστές προτείνονται στην «Κυρία», όμως από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι περιπτώσεις των ανανεώσεων κάποιων συμβολαίων, είναι στο... περίμενε. Υπάρχει μια άλλη κατηγορία ποδοσφαιριστών με τους οποίους διαφαίνεται οικονομική διαφορά. Αν όμως για παράδειγμα προταθεί ένας ποδοσφαιριστής με τα ίδια χαρακτηριστικά σε σχέση με κάποιον που ζητά αύξηση, τότε θα προτιμηθεί ο ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην Ανόρθωση. Επίσης, σε μια μετεγγραφική περίοδο τα πάντα αλλάζουν. Εκεί που νομίζει μια ομάδα ότι είναι κοντά σε έναν ποδοσφαιριστή το επόμενο λεπτό μπορεί να χαθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Όμως το βασικό κριτήριο στο θέμα ενίσχυσης είναι το οικονομικό. Ο πρόεδρος της «Κυρίας» Ανδρέας Παντελή έχει τονίσει αρκετές φορές ότι ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς θα είναι όπως ο φετινός. Συνδυάζοντας το στοιχείο αυτό με το γεγονός ότι ο Ρόνι Λέβι επιθυμεί ενίσχυση σχεδόν σε κάθε θέση, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι μεγάλα συμβόλαια δεν πρόκειται να υπάρχουν στην Ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα