ΑΕΚ: Σταθερή άνοδος και απαιτήσεις

Η σταθερή άνοδος της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και η είσοδός της στο γκρουπ των ομάδων που συγκαταλέγονται στην ελίτ ανέβασε, ταυτόχρονα, και τον πήχη των επόμενων χρόνων. Οι απαιτήσεις του κόσμου θα γίνουν ακόμη πιο μεγάλες και η πίεση θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτή η πίεση αποτελούσε και το μεγάλο ερώτημα. Αν η ομάδα της Λάρνακας δηλαδή, μεγαλώνοντας, ήταν έτοιμη να αντέξει αυτή την πίεση, την πίεση του πρωταθλητισμού και των υψηλών

εντάσεων. Είναι και η πίεση των πολλών αγώνων, η οποία φαίνεται όταν δεν γίνει η κατάλληλη διαχείριση στο ρόστερ ή, αν το πάρουμε και πιο πίσω, αν δεν γίνει σωστή στελέχωση του ρόστερ.

Η ΑΕΚ τη σεζόν που μόλις τελείωσε έδωσε συνολικά 49 αγώνες. Τριάντα έξι για το πρωτάθλημα, πέντε για το κύπελλο και οκτώ στην Ευρώπη. Ήταν τα περισσότερα ματς για την ΑΕΚ σε μια σεζόν. Ήταν και ένας από τους λόγους που είχε την ευκαιρία να σπάσει πολλά ρεκόρ και τα κατάφερε. Η ομάδα της Λάρνακας είχε με την έναρξη του πρωταθλήματος οκτώ σερί νίκες. Ήταν το πρώτο ρεκόρ που έσπασε έπειτα από πολύ καιρό. Οι «κιτρινοπράσινοι» κατάφεραν φέτος, σε αυτά τα 49 παιχνίδια που έδωσαν σε όλες τις διοργανώσεις, να πετύχουν 93 γκολ, πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Σκόραραν 66 γκολ στο πρωτάθλημα, 14 στο κύπελλο και 13 στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό πρέπει να κρατήσουμε και τα 24 γκολ που σημείωσε τη φετινή σεζόν ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο διεθνής Σκοπιανός σκόραρε 14 φορές στο πρωτάθλημα, τέσσερεις στο κύπελλο και έξι φορές στην Ευρώπη. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που φάνηκε από την αρχή ότι θα έκανε τη διαφορά, όμως οι πέντε αγωνιστικές τιμωρίας του έκαναν μεγάλη ζημιά και όταν επέστρεψε δεν ήταν έτοιμος στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει και τραυματίας τη φετινή χρονιά.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε όλες τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος και μάλιστα στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ έχει τους περισσότερους βαθμούς από τις άλλες πέντε ομάδες. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ήταν η καλύτερη ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά η χειρότερη σε συγκομιδή βαθμών με τις ομάδες που υποβαθμίστηκαν και γενικά με τις ομάδες που ήταν το φαβορί. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα και η ομάδα να βελτιωθεί κατά πολύ σε αυτόν τον τομέα στο νέο πρωτάθλημα. Είναι η σταθερότητα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα παιχνίδια που δίνει τίτλους και αυτό είναι που έλειψε και φέτος από την ΑΕΚ στην προσπάθεια που έκανε για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι απαιτήσεις με το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ περισσότερες από όλους. Τεχνικός διευθυντής, προπονητικό τιμ αλλά και κόσμος πρέπει να κάνουν ακόμη ένα βήμα, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσουν το τέλειο και να πετύχουν όλοι μαζί αυτό που ονειρεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα