Τηλεοπτικές άδειες: "Πολεμικό" κλίμα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με ψήφους 14-11 οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκαν μετά από διάσκεψη 5,5 ωρών ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος, που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Με την απόφαση των Συμβούλων Επικρατείας, ο νόμος, βάσει του οποίου διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, καταπέφτει.

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Τίποτα, ανέφερε, δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «δημιουργεί αίσθημα αδικίας» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τη Δευτέρα στη Βουλή ρύθμισης - γέφυρα, μέχρι να ρυθμιστεί οριστικά το τηλεοπτικό τοπίο.

Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε με τρόπο καθαρό, είπε, να το ξεχάσουν.

Όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης τους λέμε να αλλάξουν πλευρό.

Δύο ώρες μετά από τα μεσάνυχτα, το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έσπευσε να πανηγυρίσει» και ότι «δεν έχει καταλάβει ότι τον τόπο τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις», καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση «σχέδιο αποσταθεροποίησης».

H αποχώρηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη ανέφερε η Νέα Δημοκρατία στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Με αφορμή τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα.

Την απομάκρυνση του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ζήτησαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας «βέλη» κατά της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα