Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Ερντογάν για ISIS

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της εκστρατείας εναντίον του ISIL, ανέφερε με γραπτή του δήλωση εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναγνώρισε τις συνεισφορές της Τουρκίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, στην εκστρατεία, ιδίως σε υποστήριξη τοπικών Συριακών δυνάμεων οι οποίες εκκαθάρισαν τον ISIL από τη μεθόριο της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία», αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο

του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ώστε να οικοδομήσουν πάνω σ’ αυτές τις επιτυχίες και να ασκήσουν συνεχή πίεση πάνω στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, για να μειωθούν οι απειλές προς τις ΗΠΑ, την Τουρκία και αλλού. Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε τον συνεχή διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ για τον προσδιορισμό του κατάλληλου επιπέδου και μορφής της συμμετοχής της Τουρκίας στις προσπάθειες του συνασπισμού στο Ιράκ για αντιμετώπιση του ISIL.

«Και οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη σθεναρή τους υποστήριξη στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Αμφότεροι συμφώνησαν στη σημασία να μην υπάρχει στο βόρειο Ιράκ ασφαλές καταφύγιο για το PKK», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα