Ρόνι Λέβι μέχρι το καλοκαίρι του 2018

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Από σήμερα πιάνει δουλειά ο νέος προπονητής της «Κυρίας», αφού χθες πήρε μια πρώτη γεύση

Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις, συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες, βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ της διοίκησης της Ανόρθωσης και του Ισραηλινού προπονητή Ρόνι Λέβι. Οι δυο πλευρές χθες, νωρίς το απόγευμα, κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Έτσι, ο Ρόνι Λέβι επιστρέφει στο «Αντ. Παπαδόπουλος»

για τη δεύτερη θητεία του στην Ανόρθωση, μετά τη διετία 2011-2013. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα των συζητήσεων, καθώς η Ανόρθωση επιθυμούσε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, κι ο Ρόνι Λέβι μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο, η κοινή επιθυμία συνεργασίας ήταν τόσο μεγάλη που η διοίκηση της «Κυρίας» έδωσε τα χέρια για το χρονικό διάστημα που ήθελε ο Ισραηλινός προπονητής.

Το έργο του Ρόνι Λέβι αρκετά δύσκολο. Αναλαμβάνει την Ανόρθωση σε μια εποχή που έχει προβλήματα αγωνιστικά, δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα ενώ έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Επίσης, αναλαμβάνει μια ομάδα στην οποία δεν έχει κάνει ούτε μια επιλογή την καλοκαιρινή περίοδο των μετεγγραφών και φυσικά δεν την έχει προετοιμάσει.

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με τον Ισραηλινό προπονητή Ρόνι Λέβι. Το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών είναι διάρκειας 1,5 έτους.

»Ο κύριος Λέβι είναι γνωστός στοκυπριακό φίλαθλο κοινό από την προηγούμενη παρουσία του στην Ανόρθωση, από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Είναι άριστος γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ γνωρίζει ακόμα καλύτερα τις απαιτήσεις και ευθύνες που συνοδεύουν το πόστο του προπονητή της Ανόρθωσης.

»Ως διοίκηση της Ανόρθωσης εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Λέβι θα συμβάλει στην ουσιαστική αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, επαναφέροντάς την στον δρόμο των επιτυχιών.

»Καλούμε τον περήφανο κόσμο της Ανόρθωσης να στηρίξει το νέο ξεκίνημα, παραμερίζοντας τα δικαιολογημένα αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης που τον διακατέχουν για τη μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας. Καλωσορίζουμε ξανά τον κ. Λέβι στην οικογένεια της Ανόρθωσης και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει», αναφέρει η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

Μάλιστα χθες ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης, ο 50ός από την περίοδο 1970-71, είδε για πρώτη φορά την ομάδα του να αγωνίζεται με τον Οθέλλο για το κύπελλο. Πλέον από σήμερα πιάνει δουλειά, σηκώνει μανίκια έχοντας να ανέβει έναν γολγοθά. Πάντως στην πρώτη του θητεία έδειξε μεγάλη εργατικότητα στις προπονήσεις, δημιούργησε ένα ικανό σύνολο που απέδιδε καλό ποδόσφαιρο, με αξιώσεις για πολλά. Σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες που θα έχει, θα αξιολογηθούν αρχικά
αυτοί που βρίσκονται τώρα στην ομάδα. Αν κρίνει ότι θέλει να φέρει δικούς του συνεργάτες, τότε η διοίκηση θα ανάψει το πράσινο φως.

Η διοίκηση στο πρόσωπό του ευελπιστεί ότι βρήκε τον κατάλληλο ώστε να έρθει η αναγέννηση της Ανόρθωσης. Της ομάδας που θα πρωταγωνιστεί και θα ικανοποιεί τον κόσμο της.

Αγχωτική πρόκριση
Η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση για τη β' φάση του κυπέλλου νικώντας τον Οθέλλο με 2-1 στην παράταση. Η «Κυρία» σε ακόμη έναν αγώνα παρουσίασε προβληματική εικόνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολευτεί να φτάσει στον στόχο της και ξοδεύοντας 120 λεπτά, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στη β' κατηγορία.

Στο α' ημίχρονο ήταν η ομάδα του Οθέλλου αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με την Ανόρθωση να μην μπορεί να απειλήσει. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50' πήρε το προβάδισμα με τον Καμπρέρα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Τζιακουρή. Μετά από αυτή την εξέλιξη θα ανέμενε κανείς ότι η «Κυρία» θα ανέβαζε στροφές, όμως ο Οθέλλος κατάφερε να απαντήσει στο 61' με τον Τζιαμά, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Όπως και το δεύτερο ημίχρονο έτσι και η παράταση άρχισε ιδανικά για την Ανόρθωση. Με ένα περίεργο αυτογκόλ, έπειτα από σέντρα του Σάντος, η «Κυρία» πήρε προβάδισμα με 2-1 στο 93'. Στη συνέχεια η Ανόρθωση έριξε ρυθμούς και προσπάθησε
περισσότερο να κρατήσει το αποτέλεσμα, κάτι που στο τέλος κατάφερε.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σάντος, Ερέρο (102' Πελέ), Νικολάου (67' Οικονομίδης), Σιβού, Κυριάκου (46' Αριστοτέλους), Ράγιος, Καμπρέρα, Γκονσάλβες, Βίκτορ

ΟΘΕΛΛΟΣ: Τζιακουρής, Κ.Κυριάκου, Ερνάντες, Βασιλείου, Τζιαμάς (77' Κουμουρής), Ντε Μπρούνο, Κωνσταντίνου, Γκριγκαλασβίλι, Σάββα, Κ. Κυριάκου (87' Χάρισον), Θεμιστοκλέους

Keywords
Τυχαία Θέματα