Τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι-Τσίπρα για απόφαση της ΕΚΤ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε μετά τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα αφότου ο Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα από το Παρίσι.

Ο κ. Ντράγκι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την απόφαση της ΕΚΤ

να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, λέγοντας ότι δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι ανανεώνεται η ρευστότητα των τραπεζών, μέσω του ELA.

Ο κ. Τσίπρας είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι «δεν μπορεί να υποχωρήσει, διότι δεσμεύεται από την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός και η οποία αποτελεί βάση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με τους ευρωπαίους εταίρους».

"Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας πιέσουν με ένα τελεσίγραφο. Να μας δώσουν χρόνο ως το τέλος Μαΐου, ως την αρχή του καλοκαιριού, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας και να διαβουλευθούμε επ' αυτών με τους εταίρους μας. Μπορούμε το καλοκαίρι να κάνουμε νέες συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες το βράδυ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η Ελλάδα είναι σαν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο, που πεθαίνει πρώτο, καθώς είναι πιο αδύναμο, αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τα τοξικά αέρια, επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα