Τι σημαίνει η αναγνώριση Ιερουσαλήμ; 5 σημεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάρκα και οστά έλαβε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Δια στόματος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήθηκε μια απόφαση που προηγούμενοι Αμερικανοί ηγέτες σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να είχαν την πρόθεση να το κάνουν αλλά δεν προχώρησαν.

Πιο κάτω, τα 5 βασικά σημεία, του τι σημαίνει αυτή η απόφαση:

LIVE / Τραμπ: Αναγνωρίζω την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα Ισραήλ

- Καμιά χώρα δεν έχει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.
- Τα

Ηνωμένα Έθνη δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ισραήλ στο ανατολικό τμήμα της πόλης και το χαρακτηρίζουν ως εισβολή.
- Ο Τράμπ δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Προηγήθηκε ο Κλίντον και ο Μπους και καμπάνιες για ονομασία της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
- Οι παλαιστινιακές αρχές και ο Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς είχαν δηλώσει ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ουσιαστικά το τέλος μιας εξεύρεσης κοινής λύσης.
- Η Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο σημαντική για θρησκευτικούς λόγους. Είναι σύμβολο κατοχής. Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ τουλάχιστον είχαν "προσποιηθεί" ότι δεν στηρίζουν τα ισραηλινά συμφέροντα, κάτι που σήμερα επισημοποιήθηκε ουσιαστικά.

Five things that need to be cleared up about the U.S. moving its embassy to Jerusalem. pic.twitter.com/MToB2vYY18" #JerusalemIsPalestine

— Zeineb Mrouki (@MroukiZeineb) December 6, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα