Τι λέει ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας για την Τριμίκλινη

Σε δηλώσεις για το χτεσινό περιστατικό στο χωριό Τριμίκλινη της Λεμεσού προέβη σήμερα στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου της Αστυνομίας για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα το περιστατικό αφορά 42χρονο ο οποίος ευρισκόμενος χτες το βράδυ σε κατάσταση μέθης άρχισε να ρίχνει πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο στο χωριό Τριμίκλινη της επαρχίας Λεμεσού και στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί

στην Αστυνομία που κλήθηκε στη σκηνή.

Διαβάστε επίσης: «Θα σας σκοτώσω»-Πυροβολούσε μεθυσμένος-Ολονύχτιο θρίλερ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε «αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι η συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών όσο και των διαπραγματευτών, που ήταν ουσιαστικός ο ρόλος τους για ακόμη μια φορά στο χειρισμό της όλης κατάστασης».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η πληροφορία λήφθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, βάσει της οποίας ένας 42 χρόνος κρατούσε κυνηγετικό και απειλούσε - πάντα με βάση την πληροφορία – ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης.

Ανέφερε ότι κινητοποιήθηκε η αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού και οι διαπραγματευτές οι οποίοι μετέβησαν στην εκκλησία του χωρίου Τριμίκλινη, όπου είχε γίνει το περιστατικό.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 42χρονος έριξε δύο πυροβολισμούς εναντίον μέλους της Αστυνομίας ενώ εν τω μεταξύ είχε μεταβεί στην περιοχή και ο ουλαμός αντιτρομοκρατικών με επικεφαλής τον διοικητή της ΜΜΑΔ και το συγκεκριμένο πρόσωπο εντοπίστηκε στην οικία του».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εκεί άρχισε ο ρόλος των διαπραγματευτών με αποτέλεσμα ο 42χρονος τελικά να βγει από το σπίτι και να παραδοθεί και βεβαίως έληξε και το επεισόδιο».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «διερευνώνται εναντίον του συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, καθώς και η υπόθεση απόπειρας φόνου και άλλα αδικήματα τα οποία προκύπτουν».

Πρόσθεσε ότι «είναι πρόσωπο που δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, με βάση πληροφορίες που έχουμε πάρει από τον τοπικό σταθμό».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη έτσι ώστε να μελετηθεί σε βάθος το όλο περιστατικό και έκανε λόγο και για «ενημέρωση των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, έχοντας υπόψη την κατάσταση του συγκεκριμένου προσώπου».

Ανέφερε ότι «η σκηνή είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή και σίγουρα τα γεγονότα είναι με βάση τις εξετάσεις και την πληροφόρηση την οποία έχουμε πάρει, όταν είχε γίνει το περιστατικό».

«Και εκείνο που πρέπει να πω στο γενικότερο πλαίσιο, τέτοιου είδους περιστατικά με βάση τις εμπειρίες και τις εκπαιδεύσεις που έγιναν, τυγχάνουν πολύ προσεκτικού χειρισμού διότι ξέρετε είναι λεπτές οι γραμμές και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται επιθετικότητα προς τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «το χθεσινό περιστατικό είναι ένα ξεχωριστό περιστατικό, σίγουρα όμως υπάρχει προβληματισμός».

Πρόσθεσε ότι εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως από πλευράς της Αστυνομίας γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει για την ασφάλεια των μελών μας και βεβαίως το μήνυμα που θα πρέπει να σταλεί σε αυτούς που είναι λίγοι φυσικά είναι ότι θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή και τέτοια περιστατικά θα τυγχάνουν δυναμικής αντιμετώπισης.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας «αλλοίμονο εάν τα μέλη μας που βρίσκονται στους δρόμους κατά τη διάρκεια διάφορων επιχειρήσεων καταστολής του εγκλήματος, των ναρκωτικών και άλλων, να κινδυνεύουν και να τυγχάνουν αυτού του χειρισμού».

Μέλημά μας, συνέχισε, είναι να προστατεύσουμε τα μέλη μας και από την άλλη να εξετάσουμε εκείνα τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Καταλήγοντας, ο κ. Αγγελίδης, είπε ότι «θα πρέπει να τονιστεί, και για να είμαστε και αντικειμενικοί θεωρώ ότι δεν είναι πολλά αυτά τα περιστατικά, όμως τυγχάνουν εκείνου του χειρισμού και άμεσων ενεργειών για να μην συμβαίνουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα