Πιέζει για καμπάνια στη Βρετανία ενόψει Brexit ο CIPA

Κοιτάζει το Ηνωμένο Βασίλειο για προσέλκυση επενδύσεων Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), ζητώντας παράλληλα από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να ενισχύσει τον προϋπολογισμό για στοχευμένη εκστρατεία στη Βρετανία και αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από το Brexit.

Αυτό ήταν το βασικό αίτημα που κατατέθηκε ενώπιον του Υπουργού ο Οργανισμός σε συνάντηση που είχαν τα δύο μέρη σήμερα Πέμπτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο Υπουργός

δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματα του συνδέσμου και να επανέλθει.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον που επικρατεί στην Κύπρο είπε ότι «το 2016 υπήρξε αύξηση της τάξης του 9,1% στην εισροή ξένων επενδύσεων που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη»., ενώ πρόσθεσε ότι συνολικά το 2016 αντλήθηκαν πέραν των €6 δισ. προερχόμενα από ξένες επενδύσεις στο νησί.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από τους ξένους επενδυτές στην Κύπρο προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και τη Γερμανία.

Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, είπε ο κ. Αγκαστινιώτης, είναι το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου και απέδωσε την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην υψηλή ποιότητα, στον επαγγελματισμό των υπηρεσιών αλλά και τη γεωγραφική θέση της Κύπρου ως ευρωπαϊκό κράτος το οποίο ενώνει τρεις ηπείρους.

Εξάλλου, χθες ο πρόεδρος του CIPA, μετά τη λήξη της διάσκεψης Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δύο ερευνών σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προσέλκυσης επενδυτών από τη Βρετανία, κάτι για το οποίο εργάζονται συστηματικά οι ανταγωνιστικές χώρες της Κύπρου, ενώ εμείς επί του παρόντος κάνουμε μεμονωμένες κινήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα