Τη δημιουργία του Science Cafe ανακοίνωσαν ΥΠΠ-Συνεργατισμός

Τη διαχρονική στήριξή του προς τη νεολαία και την παιδεία του τόπου επιβεβαιώνει εμπράκτως ο Συνεργατισμός, στηρίζοντας ως μέγας χορηγός, τη δημιουργία του Nicosia Science Cafe.

H ίδρυση του Nicosia Science Café ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη.

Τα Science Cafe, λειτουργούν σε αρκετές

ευρωπαϊκές χώρες και αποσκοπούν στην άμεση εμπλοκή των πολιτών σε θέματα επιστημών καινοτομίας και πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρωτοποριακό εργαλείο, μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αναδείξει και να προβάλει στους νέους, τη σημασία και ελκυστικότητα της επιστημονικής, τεχνολογικής και ερευνητικής γνώσης και σταδιοδρομίας, προάγοντας παράλληλα την ισότητα των φύλων, την οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση και την αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ των επιστημόνων.

Το Science Cafe ενδέχεται να φιλοξενεί μαθητές και φοιτητές από όλη τη Κύπρο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων έχει εντάξει μαθήματα στο Science Cafe για παιδιά προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης καθώς επίσης και για φοιτητές.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης σε χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Συνεργατισμός συνεχίζει να θεωρεί τη στήριξη των νέων ανθρώπων, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημιουργικότητας του λαού μας ως την καλύτερη επένδυση για το αύριο του τόπου.

Μέσα από την αναβάθμιση της συνεργασίας μας με το ευρωπαϊκό Συνεργατικό κίνημα, σημείωσε, αναζητούμε εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους του τόπου. Ταυτόχρονα είμαστε σε επαφή με τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα για από κοινού σχεδιασμό ή χρηματοδότηση προγραμμάτων που να δίνουν στους νέους μας εφόδια και προοπτική.

Ο κ. Σταυρινίδης αναφερόμενος στην προσφορά του Συνεργατισμού στην Παιδεία υπενθύμισε ότι πρόσφατα, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών. Διαθέτοντας ένα ποσό που αναμένεται να υπερβεί τις €850.000 σε πλήρη ανάπτυξη, σχεδίασε και προσφέρει συνολικά 150 υποτροφίες ετησίως για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Κύπρο, Κύπριους φοιτητές στο εξωτερικό και σπουδαστές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα