Πέφτουν οι πρώτες υπογραφές για τον αγωγό Turkish Stream

Τη Δευτέρα αναμένεται να πέσουν οι πρώτες διακρατικές υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Gazprom Alexey Miller.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό, θα υπογραφεί μετά από συνομιλίες ανάμεσα στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Miller, η συμφωνία για τον Turkish Stream

η οποία προβλέπει την κατασκευή δύο σταθμούς αγωγών φυσικού αερίου, θα υπογραφεί παρουσία των δύο ηγετών.

Εξάλλου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνέδριου Ενέργειας, ανέφερε ότι έχει συζητήσει διεξοδικά το θέμα του αγωγού με τον Ερντογάν, καθώς και ότι «σκοπεύουν να υλοποιήσουν το έργο».

Ο συγκεκριμένος αγωγός θα επιτρέψει στο ρωσικό αέριο να φτάσει απ’ ευθείας στην Τουρκία μέσω των ρωσικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας και στη συνέχεια να φτάσει στην Ελλάδα.

Το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα €11,4 δις., είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Βραντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, ως εναλλακτική λύση μετά την ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή του αγωγού South Stream, ο οποίος θα διέσχιζε τη Βουλγαρία.

Ωστόσο, τα σχέδια «πήγαν πίσω», μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις, στα σύνορα με τη Συρία, το Νοέμβριο του, αλλά επανακινήθηκαν μετά την απολογία Ερντογάν για το συμβάν, μέσω επιστολής στον Πούτιν.

Follow @Chrisos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα