Θετικό το κλίμα με ξενοδοχοϋπάλληλους λέει η Ζέτα

Σύντομα θα υπάρξει λύση για το θέμα με τους ξενοδοχοϋπάλληλους, λέει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Συνάντηση με τις συντεχνίες των ξενοδοχοϋπάλληλων είχε το πρωί η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας, που ανέλαβε, για επίλυση της εργατικής διαφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Μετά τη συνάντηση η κα Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι ακόμη γίνεται ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων και θέσεων, ώστε να εξευρεθεί η χρυσή τομή. Πιστεύω, είπε, ότι αν θα υπάρξει λύση,

αυτή θα έρθει πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση και με την εργοδοτική πλευρά. Η διαφορά, που προέκυψε μεταξύ των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφορά την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, που έληξε στις 31/12/2015 και την επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ως είχαν, πριν από την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Καθώς οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν φαίνεται να βλέπουν θετικά την επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρόθεση των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να κατέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Υπουργός Εργασίας καταβάλλει προσπάθεια άμβλυνσης της διαφοράς, καθώς οι απεργίες, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν, θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία, αλλά γενικότερα στην οικονομία του τόπου.

Πηγή: Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα