Θερινά σχολεία και φέτος ανακοίνωσε το ΥΠΠ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά την περσινή πιλοτική και επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος των Θερινών Δημόσιων Σχολείων, συνεχίζει και επεκτείνει τη λειτουργία τους και κατά την περίοδο του φετινού καλοκαιριού, με στόχο την προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά του Δημοτικού

Σχολείου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι “μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, το πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων θα λειτουργήσει και φέτος αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές και συγκεκριμένα από τις 21 Ιουνίου 2016 μέχρι και τις 29 Ιουλίου 2016”.

Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα 22 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, τα οποία λειτούργησαν και πέρσι ως θερινά ενώ φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, σε πιλοτική βάση, και σε δύο Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Για τα 22 Δημόσια Δημοτικά που επιλέγηκαν και στις πέντε επαρχίες - σε πόλη και σε ύπαιθρο - λήφθηκαν υπόψη κριτήρια όπως η μη λειτουργία θερινού σχολείου/λέσχης από άλλο φορέα, η τοποθεσία της σχολικής μονάδας, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η υλικοτεχνική υποδομή, η λειτουργία ολοήμερου σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και άλλα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “θα καταβληθεί προσπάθεια για ικανοποίηση όλων των αιτήσεων που θα υποβληθούν για εγγραφή στα Θερινά Δημόσια Σχολεία, όπως έγινε κατά την περσινή χρονιά, ωστόσο, σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων, προτεραιότητα εισδοχής θα έχουν τα παιδιά τα οποία προέρχονται από δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον”.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το θερινό σχολείο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους, το οποίο δεν είναι απαραίτητα το σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.

Τα Θερινά Δημόσια Σχολεία θα στελεχωθούν ως επί το πλείστον με αδιόριστους εκπαιδευτικούς δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Τελικά Μητρώα των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων, με επiκεφαλής σε κάθε σχολείο, μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Σε αυτά τα σχολεία θα εφαρμοστεί ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών, καθώς και τις δυνατότητες του χώρου σε συνδυασμό με θέματα ασφάλειας σε κάθε σχολική μονάδα.

Εκτός από τη δωρεάν φοίτηση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία και δωρεάν σίτισης (πρόγευμα και φρούτο) ενώ για τη λειτουργία του προγράμματος, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα επιχορηγήσει όλα τα λειτουργικά έξοδα των Θερινών Σχολείων όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αναλώσιμα υλικά εκπαιδευτικού και μη χαρακτήρα, μισθοί εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εκδρομές και άλλα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα