Τζιχαντιστές στην φυλακή στέλνει η ΠΓΔΜ

Δικαστήριο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) καταδίκασε πέντε άτομα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι πολέμησαν με Τζιχαντιστές στον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ.

Το δικαστήριο των Σκοπίων βρήκε τους πέντε άνδρες ένοχους για ένταξή τους σε “ξένο στρατό”. Οι ποινές τους κυμαινόταν από δύο έως τέσσερα έτη και έξι μήνες στη φυλακή.

Οι πέντε, που παραδέχθηκαν ενοχή, συνελήφθησαν μετά την επιστροφή τους από την Συρία και το Ιράκ.

Οι καταδικασθέντες ήταν μεταξύ

των 11 που συνελήφθησαν σε πανεθνική επιχείρηση της αστυνομίας, τον Αύγουστο του 2015 με την κατηγορία ότι είχαν διασυνδέσεις με Τζιχαντιστές.Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, οι άλλοι έξι, συμπεριλαμβανομένου και ενός Ιμάμη σε τζαμί στα Σκόπια (ο οποίος θεωρήθηκε ηγετικό στέλεχος των Τζιχαντιστών) καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε έως επτά έτη.

Και αυτοί είχαν βρεθεί ένοχοι για ένταξη σε ομάδες Τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της ΠΓΔΜ η συμμετοχή σε ξένους στρατούς στο εξωτερικό τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ δήλωσε ότι 72 άτομα που έχουν επιστρέψει από τη Συρία θεωρούνται «εν δυνάμει τρομοκράτες".Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, περίπου 130 πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν πολεμήσει ή εξακολουθούν να πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα