Θεοχάρους: Πολυμερής χωρίς να μπορεί να εφαρμοστεί λύση;

«Με βάση τα όσα δημοσιεύθηκαν χθες στον Κυπριακό τύπο, περί αναγκαιότητας ύπαρξης μεταβατικών περιόδων με αυτοκυβερνήσεις και τη χρήση της τουρκικής λίρας στον βορρά για κάποιο χρονικό διάστημα, άγνωστο πόσο, πώς είναι δυνατό να γίνεται λόγος αυτή τη στιγμή για πολυμερή ή πενταμερή διάσκεψη; Μήπως για να επιβεβαιωθούν οι τεχνοκρατικές αξιολογήσεις των Βρυξελλών που στοχεύουν στην αποφυγή των Προεδρικών Εκλογών του 2018 και στην ουσία στην πρόωρη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;».

Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Πώς γίνεται

λόγος για συμφωνία το 2016 και εφαρμογή της το 2017, όταν με δικές τους ευθύνες, κωλυσιεργίες και ανεπάρκειες δεν είναι έτοιμοι οι Τουρκοκύπριοι για εφαρμογή του κεκτημένου στον βορρά και υιοθέτηση του ευρώ; Πρέπει επιτέλους να είμαστε σοβαροί. Δυστυχώς, αυτά τα οποία συμβαίνουν στο Κυπριακό δεν μας επιτρέπουν να πιστώνουμε τους κύριους πρωταγωνιστές με σοβαρότητα».

«Γι’αυτό τους καλούμε να απεγκλωβιστούν από τις λανθασμένες επιλογές και διαδικασίες που δεν οδηγούν σε λύση αλλά σε διάλυση και εμείς θα δώσουμε μαζί τους τη μάχη της σωτηρίας και της επιστροφής» κατέληξε η κυρία Θεοχάρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα