Θέλουν και στη Cyta τώρα να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση

Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 οι ηγεσίες των συντεχνιών της Cyta, στον απόηχο της κυβερνητικής δήλωσης για αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ.

Την περασμένη Δευτέρα, μετά από σύσκεψη των ηγεσιών των συντεχνιών στην ΑΗΚ, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού θα παραμείνει 100% κρατική.

Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η παράγραφος του μνημονίου,

που αναφερόταν στην ΑΗΚ έχει μεταφερθεί, με την έγκριση της τρόικας, από το κεφάλαιο αποκρατικοποίησης στο κεφάλαιο ενέργεια, με δέσμευση τον διαχωρισμό της σε δύο τομείς, της παραγωγής και του δικτύου μεταφοράς.

Η εξέλιξη αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στη cyta κατά της ιδιωτικοποίησης της Αρχής.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι οι συντεχνίες της cyta αναμένεται να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης κατά της ιδιωτικοποίησης της Αρχής.

Παράλληλα, θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης κατά τις επαφές, που θα έχουν με τα κόμματα, πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, θα καταθέσει στο Υπουργικό προς έγκριση τα νομοσχέδια για τα εργασιακά, τα οποία αφορούν στην κατοχύρωση των κεκτημένων των εργαζομένων, στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να επικυρωθεί και η απόφαση για εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη cyta έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Εξάλλου, ο κ. Τρυφωνίδης, με την ιδιότητά του ως Επίτροπος Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα του ΔΗΚΟ, συγκάλεσε συγκέντρωση υπαλλήλων της cyta παγκύπρια στις 5.30 στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων του ΔΗΚΟ.

Στη συγκέντρωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Οι υπάλληλοι της cyta αναμένεται να ζητήσουν από το ΔΗΚΟ να παραμείνει πιστό στις θέσεις αρχής ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αύριο οι συντεχνίες της cyta, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα κόμματα, θα έχουν συνάντηση με το ΑΚΕΛ. Ο κ. Τρυφωνίδης θα εισηγηθεί, παράλληλα, να απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της δημοκρατίας και να του ζητήσουν συνάντηση για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα