Πέθανε η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Krizia

Σε ηλικία 90 χρονών, άφησε την τελευταία της πνοή η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Krizia.

H μεγάλη κυρία της Ιταλικής μόδας, Krizia, κατά κόσμον, Mαριούτσια Μαντέλι. βρισκόταν στην κατοικία της με το σύζυγό της, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Ο πρόεδρος του ιταλικού επιμελητηρίου μόδας, Μάριο Μποσέλι υπογράμμισε σε ανακοίνωση του ότι «Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πρετ α πορτέ που παρήγαγε η πόλη του Μιλάνου. Ήταν πολύ μεγάλο ταλέντο».

Και συμπλήρωσε: «Το αρχείο του οίκου της είναι υπόδειγμα για τα ευρηματικά υλικά που

χρησιμοποιούσε για τις συλλογές. Είμαι ευτυχής που ο οίκο της πέρασε σε άλλα χέρια και έτσι αυτή η εταιρεία θα συνεχίσει να υπάρχει».

Ενώ πρόσθεσε: «Ήταν μία από τις καλύτερες σχεδιάστριες μόδας στην Ιταλία, η οποία κυριάρχησε στη μεταπολεμική Ευρώπη».

Αναφορικά, η Krizia, μετά τις σπουδές της στην Ελβετία, ξεκίνησε δειλά - δειλά, τα πρώτα της βήματα, τα οποία είχαν ανοδική πορεία. Οι πρώτες της δημιουργίες ήταν απλές, με ουσιαστικά σχέδια και γραμμές, ενώ στην δεκαετία του 1970, είχε το θάρρος να πάει κόντρα στο ρεύμα, προτείνοντας πολύ κοντά, αλλά συγχρόνως κομψά παντελόνια.

Στην δεκαετία του 1990, ο οίκος Krizia, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας «Καθαρά Χέρια», είχε κατηγορηθεί για δωροδοκίες, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, εξέδωσε πλήρως αθωωτική απόφαση.

Τον Ιούνιο του 2014, η εταιρεία της Krizia Spa, πωλήθηκε σε κινέζους επενδυτές, διατηρώντας όμως την σειρά ακινήτων της.

Πηγή: LadyTimes

Keywords
Τυχαία Θέματα