Τεστοστερόνη, το νέο trend

Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το «θαυματουργό φάρμακο», την τεστοστερόνη, για να αποδώσουν καλύτερα τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα της ζωής τους.

Η στεροειδής αυτή ορμόνη είναι απαγορευμένη σε όσους κάνουν πρωταθλητισμό. Οι υπόλοιποι, όμως, λαμβάνουν την ορμόνη για να έχουν καλύτερη απόδοση στην εργασία τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, τόσο στη σωματική τους δύναμη, την πνευματική τους οξύτητα και την ενεργεία τους , όσο και στην εξωτερική τους εμφάνιση.Πώς

μάς επηρεάζει«Το Viagra για την αίθουσα του συμβουλίου», όπως πολλοί αποκαλούν την τεστοστερόνη, επηρεάζει τον μεταβολισμό, μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της σεξουαλικής ορμής, καθώς ακόμα και να βελτιώσει τη διάθεση ενός άνδρα.

Το νέο trend

Πάντως, η χορήγηση της τεστοστερόνης γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συνταγογραφήσεις της τεστοστερόνης έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με αυτές του 2006 κι εκτιμάται ότι οι πωλήσεις από 1.6 δισεκατομμύρια που ήταν το 2011 θα τριπλασιαστούν και θα αγγίξουν τα 5 δις μέχρι το 2017.

Η άλλη όψη

Οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο, ότι δεν επηρεάζει τον καθένα με τον ίδιο τρόπο, ενώ παράλληλα δεν είναι ένα αθώο φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Η χορήγηση της τεστοστερόνης μπορεί να έχει αρκετά σοβαρές παρενέργειες , από τη στιγμή που, όπως γράφει το abcnews, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη, ηπατικής βλάβης , ενώ σε περιπτώσεις υπερδοσολογίας μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και επιθετικότητα. Οι ειδικοί, μάλιστα, τονίζουν ότι η πρόσληψη τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει στη βεβιασμένη λήψη αποφάσεων, καθώς και να προκαλέσει θυμό, ενώ παράλληλα η επίδραση της στη συμπεριφορά δεν μπορεί να προβλεφθεί. Τέθηκε μάλιστα το ερώτημα του κατά πόσο είναι σωστό να χορηγείται τεστοστερόνη στους αστυνομικούς, έτσι ώστε να διατηρούν τη δύναμη και τη ταχύτητα τους, από τη στιγμή που υπάρχουν οι παρενέργειες που σχετίζονται με το θυμό και την επιθετικότητα και πρόκειται για άτομα τα οποία οπλοφορούν. Για το λόγο αυτό πολλά αστυνομικά τμήματα διεξάγουν ελέγχους πρόσληψης ουσιών, συμπεριλαμβανομένης και της τεστοστερόνης.Παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό

Σημειώνεται ότι, η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό και τα επίπεδα της μειώνονται όσο αυξάνεται η ηλικία. Μια πρόσφατη δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό αναφέρει ότι μόνο το 2% των ανδρών πάνω από τα 40 θα χρειαστεί συμπλήρωμα τεστοστερόνης, ποσοστό τελείως δυσανάλογο με τη συχνότητα συνταγογράφησης και τα ποσοστά των πωλήσεων. Φαίνεται πως η χρήση της τεστοστερόνης έχει παρεξηγηθεί και είναι στο χέρι των κλινικών να προσδιορίσουν ποιοι είναι οι άνδρες που τη χρειάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα