Στην Τουρκία για επαφές ο Πρόεδρος ΣτΕ

Επαφές με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, αλλά και με μέλη της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών θα έχει αύριο και μεθαύριο ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Άγκυρα για να συζητήσει τις σχέσεις της χώρας με το ΣτΕ και συναφή εσωτερικά θέματα, την κρίση στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Συρία και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ζάγκλαντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσης,

έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Εργασίας και Οικογένειας.

Κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, στις 6 και 7 Ιανουαρίου, ο ΓΓ του ΣτΕ θα μιλήσει στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Χασίμ Κιλίτς.

Αρκετές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της αντιπολίτευσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Ζάγκλαντ στην Τουρκία είχε ανακοινωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, στον απόηχο του τελευταίου κύματος συλλήψεων δημοσιογράφων και εργαζομένων σε ΜΜΕ της Τουρκίας που πρόσκεινται στο Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΓΓ του ΣτΕ εξέφραζε τότε την έντονη ανησυχία του για την ελευθερία των ΜΜΕ και την παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα