ΤΕΠΑΚ: Χρηματοδότηση ύψους 683.000 ευρώ για το έργο CLIMA

Νέα σημαντική επιτυχία κατέγραψε το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωπεριβάλλοντος (Ερευνητικό Κέντρο Ερατοσθένης) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο εξασφάλισε χρηματοδότηση για το έργο CLIMA, ύψους 683 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Εργαστήριο συμμετείχε στην πρόσκληση HERITAGE PLUS, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για το έργο Cultural Landscape risk

Identification, Management and Assessmen, στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες και από άλλα Πανεπιστήμια, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας, ως επίσης και μια ιταλική εταιρεία, δημιουργώντας μια διακρατική πλατφόρμα τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών.

Η ερευνητική πρόταση υποβλήθηκε στην υποκατηγορία «Safeguarding tangible cultural heritage and its associated intangible expressions» και έτυχε θετικής αξιολόγησης μετά από μια μακρά και απαιτητική διαδικασία.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 683 χιλιάδες ευρώ, έχει διάρκεια 3 χρόνια και η κυπριακή συμμετοχή χρηματοδοτείται από το JPI μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα