ΙΕΠ: Παράνομη η απόφαση του ΠΚ για μεταγγραφές

To Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού θεωρεί "παράνομη την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου να διενεργήσει μετεγγραφές υποψηφίων φοιτητών, οι οποίοι έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις (GCE κλπ) και έχουν εξασφαλίσει θέση για φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού".

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο αναφέρει πως "η ενέργεια αυτή πέραν από παράνομη, είναι ύπουλη, εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα, παραβιάζει την νενομισμένη διαδικασία για εισδοχή φοιτητών στο κρατικό Πανεπιστήμιο, καταπατώντας την αρχή της

ισοπολιτείας".

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού καλεί τον Πρύτανη να ανακαλέσει πάραυτα την απόφαση "η οποία αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στο πανεπιστημιακό οικοδόμημα", όπως σημειώνει.

Παράλληλα, ζητά από τις παρατάξεις των φοιτητών, τις οργανώσεις των καθηγητών και την πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολο της, να αντιδράσουν δυναμικά θωρακίζοντας το κύρος του πανεπιστημίου, "που σύρεται σε περιπέτειες από την εν λόγω απόφαση", όπως αναφέρει.

Αξιώνει, ταυτόχρονα από τον Υπουργό Παιδείας "να ορθώσει το ανάστημα του για να μην περάσουν παρόμοιες πρακτικές και νοοτροπίες κύκλων που θέλουν το κρατικό πανεπιστήμιο ως μέσον εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
το ινστιτουτο ελληνικου πολιτισμου καλει τον πρυτανη
Τυχαία Θέματα