Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε "σχεδιο Κύπρου" για κούρεμα

Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε κούρεμα καταθέσεων με την επιβολή των capital controls, προέβη ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε

συνέντευξή του στην οικονομική ιστοσελίδα Euro2day, ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει μάλιστα ότι το σχέδιο των εταίρων ήταν, να επαναληφθεί και για την περίπτωση της Ελλάδας «μία Κύπρος».

Τελικά, παρατηρεί ο τέως αντιπρόεδρος, το κούρεμα των καταθέσεων απετράπη, αλλά δεν εξηγεί πως συνέβη αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ Δραγασάκης παραδέχεται επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε το Μνημόνιο γιατί απέτυχε να βρει από τρίτες χώρες χρηματοδοτικές πηγές.

«Κάναμε – δηλώνει - μια παγκόσμια προσπάθεια για να δούμε αν μπορεί να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο από τρίτες χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τρέχουσες ανάγκες», αλλά δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες, συμπληρώνει.

Τέλος, ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε πως ένας ακόμη λόγος που καθιστά απαραίτητη την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι για να μπορέσει, έχοντας την πλειοψηφία πια στη Βουλή ως κυβέρνηση χάρη και στις 50 έδρες μπόνους, να αλλάξει με νόμο το εκλογικό σύστημα στο δικαιότερο, όπως είπε, της απλής αναλογικής. «Ο στόχος αυτός», πρόσθεσε, «δεν είναι κομματικός, αλλά μια ασπίδα απέναντι σε δυνάμεις που θα προτιμούσαν κυβερνήσεις ελεγχόμενες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα