Από τον Σολάρι στον Καβενάγκι;

Τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε πολλούς τίτλους, πολλαπλάσιους από τις υπόλοιπες ομάδες. Αναδείχθηκε αρκετές φορές ως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, διακρίθηκε για τα ευρωπαϊκά του επιτεύγματα και πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές του βραβεύτηκαν για την προσφορά τους. Όμως, μια διάκριση απουσιάζει εδώ και χρόνια από τους γαλαζοκίτρινους. Η ανάδειξη του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Για να εντοπίσουμε κάτι τέτοιο ανατρέξαμε στο παρελθόν

και σταματήσαμε στην περίοδο 2006/07. Πριν εννιά χρόνια ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε το πρωτάθλημα και ο Εστεμπάν Σολάρι κατέκτησε το χρυσό παπούτσι. Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε 20 τέρματα και αναδείχθηκε το πρώτο κανόνι του πρωταθλήματος.

Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε ακόμα πέντε πρωταθλήματα και κάποιες φορές διέθετε την καλύτερη επιθετική γραμμή, κανένας ποδοσφαιριστής του δεν τερμάτισε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Φέτος, αν και αρκετά πρόωρα, η ομάδα της Λευκωσίας φαίνεται να βρήκε τον επιθετικό που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή τη δυσμενή… παράδοση. Ο Φερνάντο Καβενάγκι αποκτήθηκε για να σκοράρει όσα περισσότερα γκολ και να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ στο τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός διαθέτει ολοκληρωμένο πακέτο για να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των γαλαζοκιτρίνων, να σκοράρει πολλά τέρματα και να πάρει τη σκυτάλη από το συμπατριώτη του.

Θεωρητικά μπορεί, πρακτικά θα το διαπιστώσουμε στη συνέχεια. Πρόλαβε πάντως να σκοράρει δυο φορές στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε και να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα