Ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία, λόγω της αυξημένης απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων τόσο από διεθνείς όσο και ντόπιες τρομοκρατικές ομάδες.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα», γράφει η ταξιδιωτική προειδοποίηση, η οποία αντικαθιστά παλαιότερη, που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν για προληπτικούς

λόγους, μετά την έναρξη αεροπορικών επιχειρήσεων σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους, από τη βάση του Ινσιρλίκ, επιτράπηκε η αναχώρηση από το αμερικανικό προξενείο των Αδάνων των μελών των οικογενειών του προσωπικού του.

«Δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης πολιτών και τα πολιτικά αεροδρόμια παραμένουν ανοικτά», αναφέρει η ταξιδιωτική προειδοποίηση, διευκρινίζοντας ότι το προξενείο των Αδάνων παραμένει επίσης ανοικτό και συνεχίζει να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στους πολίτες των ΗΠΑ.

Η προειδοποίηση αναφέρει πως τρομοκράτες έχουν βάλει στόχο δημοφιλείς τουριστικούς χώρους, κυβερνητικά κτίρια των ΗΠΑ, της αστυνομίας και τοπικών αρχών σε όλη την Τουρκία.

«Η απειλή απαγωγών εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες, κυρίως στα νοτιοανατολικά και περιστατικά έμμεσων πυροβολισμών από το συριακό έδαφος επηρεάζουν την Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της».

Εισηγείται στους Αμερικανούς πολίτες για την ασφάλειά τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, ιδίως κοντά στη συριακή μεθόριο, να αποφεύγουν μαζικές συγκεντρώσεις και να παραμένουν προσεκτικοί κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα παραθέτει κατάλογο περιοχών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου τίθενται περιορισμοί στα ταξίδια Αμερικανών κυβερνητικών υπαλλήλων.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα