Τα βάζει με την μπούρκα η Μέρκελ

Η δήλωση της Άγκελα Μέρκελ για πλήρη απαγόρευση της μπούρκας, όπου είναι νομικά εφικτό αναμένεται να επισκιάσει την -αναμενόμενη -εκλογή της.

Η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε την απαγόρευση της μπούρκας δηλώνοντας μάλιστα, ότι η μπούρκα που καλύπτει όλο το σώμα είναι ακατάλληλη για την Γερμανία.

Σε μια απότομη αλλαγή της θέσης της, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε στο συνέδριο της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής

Ένωσης (CDU), ότι η μπούρκα πρέπει να απαγορευτεί όπου είναι νομικά εφικτό.

Η Μέρκελ είπε μάλιστα ότι θα υπερασπίσει την απαγόρευση σε όλη την επικράτεια μερικούς μόλις μήνες αφού ανέφερε πως η μπούρκα ήταν εμπόδιο για τις μουσουλμάνες κατά την ένταξή τους στην γερμανική κοινωνία.

Η καγκελάριος επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστινοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) συγκεντρώνοντας το 89,5% των ψήφων των 1.001 συνέδρων του κόμματος που συνήλθαν στο Έσεν, όπου η Μέρκελ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στην προεδρία του κόμματος το 2000, για να επανεκλέξουν στην ηγεσία την καγκελάριο δύο εβδομάδες, αφού ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα