Τα Wikileaks «καίνε» την οικογένεια του Ερντογάν

Το Wikileaks αποκαλύπτει ότι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, και υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας συνδέεται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους. Τα e-mails του Αλμπαϋράκ, τα οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks, δείχνουν ότι ο Τούρκος υπουργός

Ενέργειας να είναι ο ‘κρυφός’ ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών, ‘Powertrans’, που εισάγει πετρέλαιο από τις περιοχές που κατέχει το ISIS στο Βόρειο Ιράκ, προς στην Τουρκία.

Οι φήμες και οι καταγγελίες που κυκλοφορούσαν εδώ και κάμποσο διάστημα φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνονται βάζοντας σε δύσκολη θέση τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος προετοιμάζει μέχρι και για διάδοχό του το γαμπρό του, άνδρα της κόρης του Εσρά.

Ήδη η οργάνωση των Τούρκων χάκερ ‘Red Hack’ πριν από μήνες είχε υποστηρίξει ότι έχει πρόσβαση στα e-mails του Αλμπαϋράκ, αλλά τουρκικό δικαστήριο είχε απαγορεύσει τη διαρροή και αναπαραγωγή των e-mails αυτών.

Με βάση τις διαρροές του Wikileaks, ο Αλμπαϋράκ φαίνεται να είναι ο ‘αφανής’ διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Powertrans, που βάσει νόμου είναι η μόνη εταιρεία που επιτρέπεται να πραγματοποιεί εισαγωγές και εξαγωγές πετρελαίου, προς και από την Τουρκία. Σε περίπου 32 e-mails που έχει δεχθεί ο Τούρκος υπουργός με θέμα την ‘Powertrans’ ζητείται η άποψή του για κινήσεις της εταιρείας και η έγκρισή του ακόμη και για διοικητικά θέματα, όπως τις προσλήψεις και τους μισθοί των νέων στελεχών.

Στα e-mails που διέρρευσε το Wikileaks, ο Αλμπαϋράκ συνομιλεί με την Μπετούλ Γιλμάζ, η οποία είναι διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στην Çalık Holding, μία ‘αδελφή’ εταιρεία, ωστόσο σε κάθε επικοινωνία τους το θέμα είναι η Powertrans, ενώ η Γιλμάζ ζητάει συνεχώς την έγκριση του Αλμπαϋράκ για οποιαδήποτε αλλαγή προσωπικού στην εταιρεία. Η ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ Αλμπαϋράκ και Γιλμάζ κρατάει τρία χρόνια, από το 2012 μέχρι το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα