Τα ημιτελικά με αριθμούς

ΑΠΟΕΛ και Ομονοια μετρούν τις περισσότερες συμμετοχές την τελευταία δεκαετία στα ημιτελικά του θεσμού.

Αρνητικό στατιστικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ σε δέκα αγώνες δεν έχει πετύχει νίκη.

Η τετράδα των ομάδων που βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου, συνολικά έχουν συμμετάσχει 25 φορές στην φάση αυτή από την περίοδο 2005-06. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια μετρούν ήδη από επτά συμμετοχές τις περισσότερες

από τις άλλες ομάδες. Οι δυο αιώνιοι του κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν βρεθεί απο επτά φορές με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει την πρόκριση πέντε φορές και η Ομόνοια τρεις. Ο Απόλλωνας μετρά ως τώρα έξι συμμετοχές πανηγυρίζοντας τρεις φορές πρόκριση στον τελικό. Αρκετές συμμετοχές στα ημιτελικά έχει η ΑΕΚ, πέντε στον αριθμό, αλλά μόλις μια πρόκριση σε τελικό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ "4"

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜ. ΠΡΟΚΡ.
ΑΠΟΕΛ 7 5
ΟΜΟΝΟΙΑ 7 3
ΑΠΟΛΛΩΝ 6 3
ΑΕΚ 5 1

Από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή ημιτελική φάση, ο ΑΠΟΕΛ έχει τις περισσότερες νίκες. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν 50% επιτυχία καθώς μετρά επτά νίκες σε δεκατέσσερις αγώνες τέσσερις εκ των οποίων είναι εντός έδρας. Ο Απόλλωνας έχει πετύχει έξι νίκες, δυο μακριά από την Λεμεσό. Η Ομόνοια μετρά πέντε επικρατήσεις αλλά μόλις μια εκτός έδρας. Η ΑΕΚ από την περίοδο 2005-06 και σε δέκα αγώνες στην ημιτελική φάση δεν έχει πετύχει νίκη.

ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ
ΑΠΟΕΛ 7 4
ΑΕΚ 0 0

ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ 6 2
ΟΜΟΝΟΙΑ 5 1

Η τελευταία επικράτηση της σε αγώνα της ημιτελικής φάσης ήταν την περίοδο 2003-04 με αντίπαλο όπως και αύριο με την Ομόνοια με 2-0. Η διαφορά με τότε είναι ότι ήταν η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα