Αύξηση 13% στις εξαγωγές στον τομέα της βιομηχανίας

Αύξηση σε ποσοστό 13%, κατέγραψαν το 2015 οι εγχώριες εξαγωγές στην Κύπρο. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, η εν λόγω ανάκαμψη στην οικονομία, συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι υπάρχουν προοπτικές και πως "το ζητούμενο είναι να επιλύσουμε και τα προβλήματα που έχουμε και αφορούν είτε βιομηχανικές περιοχές, είτε

γραφειοκρατία, αλλά και να θέσουμε στοχοπροσηλωμένα τη στρατηγική μας και την πολιτική μας για το ποιους τομείς μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε περαιτέρω".

Επιπλέον ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω έλλειψης ρευστότητας, υπήρξε διστακτικότητα στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, έργων που εγκρίνονταν από τα συγχρηματοδοτούμενα ταμεία της ΕΕ.

Ο κ. Λακκοτρύπης σχολίασε ότι «υστέρα από διαβουλεύσεις μηνών με τις τράπεζες, και τη συμβολή του Γενικού Λογιστηρίου, έχει επιτευχθεί μια διευθέτηση, την οποία ζητούσαν και οι τράπεζες, με βάση την οποία θα συμβάλλουν με μεγαλύτερο ποσοστό στα σχέδια που θα εγκρίνονται».

Σύμφωνα με τον υπουργό το 2016 θα διατεθούν 60 εκατομμύρια σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που αφορούν στη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την μεταποίηση, καθώς και την αγροτική ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα