Έκδοση Μπουλούτα στην Κύπρο εισηγείται ο Αρείος Πάγος

Την έκδοση στην Κύπρο του Ευάγγελου Μπουλούτα αποφάσισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δοσούλας.

Η έκδοση αναμένεται να γίνει ωστόσο μόνο για μία από τις τρεις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις Κυπριακές Αρχές. Συγκεκριμένα η κατηγορία θα αφορά μόνο στην τήρηση ψευδών λογαριασμών.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι: η χειραγώγηση της αγοράς, η συνωμοσία προς καταδολίευση καθώς, η παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας

της Τράπεζας. Και για τις τέσσερις κατηγορίες το Εφετείο είχε κάνει δεκτή την αίτηση των Κυπριακών αρχών για να εκδοθούν τα δύο στελέχη της Λαϊκής.

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε την Τρίτη η έφεση του κ. Μπουλούτα κατά της απόφασης του Συμβούλιο Εφετών με την οποία αποφασίστηκε η έκδοση του στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Εφετών έχει ταχθεί και υπέρ της έκδοσης και του Μάρκου Φόρου, επίσης συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου, αλλά η έφεσή του δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται σε λίγες ημέρες να εκδώσει και επισήμως την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν το Συμβούλιο των Εφετών τοποθετήθηκε υπέρ της έκδοσης τόσο του Ευ. Μπουλούτα όσο και ενός ακόμα συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, του Μάρκου Φόρου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Keywords
Τυχαία Θέματα